Başarı öykümüz Türkiye'nin referansı olacak

Son üç yılın en büyük incentive organizasyonuna, Travel Shop Turkey damga vurdu.

21/07/2018 13:10
Başarı öykümüz Türkiye'nin referansı olacak

Hindistan'ın 2'nci, dünyanın da 28'inci en prestijli ilaç şirketinin 3 bin 500 çalışanını 10 gün boyunca İstanbul'da ağırlayan TravelShop Turkey, son üç yılın en büyük incentive etkinliği olan bu dev organizasyonu, başarıyla gerçekleştirdi.

Hindistan pazarında önemli işler gerçekleştiren TravelShop Turkey, özellikle İstanbul turizmine büyük katkı sağlayacak son üç yılın en büyük incentive etkinliğini başarıyla gerçekleştirdi. B2B alanında öncü olan TravelShop Turkey, 11-18 Temmuz 2018 tarihleri arasında Hindistan'ın en prestijli ilaç firmasının 3 bin 500’den fazla çalışanını İstanbul'da ağırladı.

İSTANBUL'UN TARİHİ, TURİSTİK VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ GEZİLDİ

Dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren şirketin 350 üst düzey yönetici ve 20 farklı ülkeden gelen 3 bin 500'ü aşkın çalışanı, 11 Temmuz 2018 Çarşamba günü saat 11:00 itibariyle kafileler halinde İstanbul Atatürk Havalimanı'na inmeye başladı. Rehber ve organizasyon yetkililerinden oluşan 250 kişilik ekibi ile bu dev organizasyonu yürüten TravelShop Turkey, havalimanında özel ekibiyle karşıladığı Hintli grupların transfer işlemlerini iki-üç dakika içerisinde gerçekleştirdi.

Çıragan Palas, Polat Renaissance, Hyatt Regency, Sheraton Ataköy, Wyndham Oldcity, Grand Hyatt, Marriott Şişli ve Grand Cevahir otellerindeki çoğu deniz manzaralı lüks odalarına yerleştirilen Hintli misafirlere; İstanbul'un tarihi, turistik ve doğal güzellikleri profesyonel rehberler eşliğinde düzenlenen turlarla tanıtıldı.

TÜRKİYE ALGILARI DEĞİŞTİ, SULTANAHMET'E HAYRAN KALDILAR

10 Milyon Dolar bütçeli incentive etkinliği kapsamında Hintli misafirlerin ilk durağı Sultanahmet oldu. Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii'ni gezerek bol bol fotoğraf çeken Hintli misafirler tarihi geçmişi, müzeleri ve yapıları nedeniyle Sultanahmet Meydanı'na hayran kaldı.

Her sene başka ülkelere gidip güzel karşılamalar yaşadıklarını belirten Hintli turistler, ilk defa bu kadar cana yakın bir misafir ağırlamasıyla karşılaştıklarını ifade ederek, Türkiye için, "Orası Müslüman bir ülke. Çok fazla kısıtlama olur. Dikkatli olun" gibi çok uyarı aldıklarını, ancak yarım günde bile tüm algılarının fazlasıyla değiştiğini ifade ettiler.

Sultanahmet turunun ardından Hintli turistlerin ikinci durağı; deri sektöründe Türkiye’nin önde gelen firmalarından biri olan Punto Leather & Fur oldu. Hint pazarı için özel bir koleksiyon hazırlayan Punto Deri, Hintli kafile için bir defile organize etti.

LÜKS TEKNELERLE ADALAR VE BOĞAZ TURU

Travel Shop Turkey organizatörlüğünde İstanbul’a gelen Hintli turistlerin üçüncü gün durakları, Dentur Avrasya’ya bağlı Pereme Tur’un düzenlediği tekne turu ile Büyükada oldu. Dentur’a ait iki lüks gemi ile Büyükada'ya gelen Hintliler, adalı esnaf tarafından büyük bir ilgiyle karşılaşandı. Hintli grupların bir kısmı faytonla adayı turlarken, bir kısmı bisikletlere binmeyi tercih etti. Gezi sonrası bir araya gelen gruplar beğendikleri restoranlarda Türk yemekleri yedi.

Büyükada turunun ardından öğleden sonra Kapalı Çarşı'yı gezen Hintli misafirler, özellikle hediyelik eşya, lokum, baharat, kurutulmuş meyve gibi ürünlerin satıldığı dükkanlardan bol bol alışveriş yaptı. Akşamları eşsiz güzelliği ile turistlerin ilgi odağı olan İstanbul Boğazı'nı da özel teknelerle gezen Hintli misafirler, düzenlenen özel eğlence gecelerinde Türk yemeklerinin de tadına baktı.

3 BİN 500 KİŞİLİK ÖDÜL TÖRENİ VE KUSURSUZ BİR ORGANİZAYON

Hintli ilaç firmasının, başarılı personellerini ödüllendirmek amacıyla 13-15 Temmuz 2018 tarihleri arasında Grand Cevahir Hotel'de düzenlediği 3 bin 500 kişilik ödül töreni de kusursuz bir organizasyonla gerçekleştirildi. Daha önce farklı ülkelerdeki kurumsal etkinliklerinde ödül törenlerini hep uluslararası zincir otellerde gerçekleştiren firma, İstanbul organizasyonunda Grand Cevahir Hotel’de karar kılarak ilk kez farklı bir tercihte bulundu.

Ancak müthiş bir ses ve ışık sistemine sahip olan Grand Cevahir Hotel'in kongre salonundaki ödül törenin her açıdan sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi, Hintli ilaç firmasını yetkililerini çok memnun etti.

"BAŞARI ÖYKÜMÜZ TÜRKİYE'NİN REFERANSI OLACAK"

Son üç yılın en büyük incentive etkinliği olan bu dev operasyonu başarıyla gerçekleştiren TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender, Türkiye'nin Hindistan pazarına girerek hakettiği payı alabilmesi için bir dönüm noktası olacak bu organizasyonu alabilmek için, dört yıldır çalıştıklarını belirtti. Kalender şunları söyledi:

"10 Milyon Doları aşan bütçesiyle ülkemize de ciddi bir döviz girdisi sağlayan böylesine büyük ve önemli bir organizasyonu başarıyla gerçekleştirmekten dolayı son derece mutlu ve gururluyuz. Bu, Travel Shop Turkey olarak bizim için bir başarı hikayesi olduğu gibi Türkiye'nin Hindistan pazarından hakettiği payı alması için bir referans olacak.

Amacımız; Hindistan pazarında ülkemizi daha ileri götürerek, Hindistan'dan yurtdışına çıkanlardan 2 milyon kişiyi Türkiye'ye gelmesini sağlamak. Bu da 2023 yılına kadar gerçekleşebilir.”

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.