Başaran Ulusoy hakkında TÜRSAB'ı zarara uğratmaktan dava açıldı

İstanbul Cumhuriye Başsavcılığı Memur Suçlarını Soruşturma Bürosu, Başaran Ulusoy’un TÜRSAB Başkanlığı dönemindeki kurumu zarara uğratan faaliyetleri ile ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Bilirkişi raporu ile de desteklenen iddiaların sabit görülmesiyle dava açıldı. 

24/06/2022 09:24
Başaran Ulusoy hakkında TÜRSAB'ı zarara uğratmaktan dava açıldı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Halil İbrahim Kuş, hazırladığı iddianameyi İstanbul 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sundu.  İddianamede Başaran Ulusoy’un TÜRSAB Başkanlığı döneminde kurumu zarara uğratacak işlemlerde bulunduğu, kurumun şeffaf ve denetime açık bir şekilde yönetmeyerek zarara uğrattığı için Türk Ceza Kanunu 257/1, 53. Maddelerine göre cezalandırılması isteniyor.

İddianamede Başaran Ulusoy’un TÜRSAB Başkanlığı döneminde kurumu zarara uğratacak işlemlerde bulunduğunun saptandığı, Ulusoy'ın TÜRSAB'ı şeffaf ve denetime açık bir şekilde yönetmeyerek zarara uğrattığı belirtiliyor.

Türk Ceza Kanunu 257/1, 53. Maddelerine göre cezalandırılması isteniyor. Soruşturma kapsamında bilirkişiye hazırlatılan raporda saptanan usulsüzlükler ve bunların parasal değerleri tek tek sayıldıktan sonra şüphelilerin üzerine atılı suçtan dolayı eylemlerine uyan maddelerden cezalandırılmalarına karar verilmesi isteniyor. Dava dosyasında Başaran Ulusoy’un yönetimi dönemindeki yöneticilerden; Rıza Epikmen, Günnur Diker ve Feyyaz Yalçın da yer alıyor.

İddianamenin tamanını indirmek için;  https://www.turizmgazetesi.com/rapor/basaran-ulusoy-hakkindaki-iddianame/8

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.