Barcelo Hotels'e mahkemeden şok haber

Eresin Hotels tarafından Barcelo Hotels'e açılan hukuk davaları devam ediyor. Eresin Hotels tarafindan yapılan şikâyetlerden ilki kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Barcelo Genel Müdürü Hasan Ekmen hakkında güveni kötüye kullanma suçundan dava açtı.

13/07/2018 19:33
Barcelo Hotels'e mahkemeden şok haber

Eresin Hotels'ten konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

"Barcelo Hotels'e Eresin Hotels tarafından açılan hukuk davaları halihazırda derdest olup, Eresin Hotels tarafindan yapılan şikâyetlerden ilki kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2017/28357 soruşturma numarası ile yürüttüğü soruşturmanın sonuçlandığını, Barcelo Genel Müdürü Hasan Ekmen hakkında kira ilişkisi kapsamında bırakılan envanterin gerekli muhafazası, bakımı, korunması ve saklanması yükümlülüklerine riayet edilmemesi gerekçesiyle Türk Ceza Kanunu Madde 155/2’de düzenlenen hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma suçundan İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2018/373 E. sayılı dosyası ile dava açılmıştır.

Türk Ceza Kanunu Madde 155/2, “Güveni Kötüye Kullanma:

"Suçun, meslek ve sanat, ticaret veya hizmet ilişkisinin ya da hangi nedenden doğmuş olursa olsun, başkasının mallarını idare etmek yetkisinin gereği olarak tevdi ve teslim edilmiş eşya hakkında işlenmesi halinde, bir yıldan yedi yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.” hükmünü içermektedir.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.