Bankaların eski binaları, artık turizmin hizmetinde...

Kordon´daki Yapı Kredi binaları, işadamı Mustafa Çüngüşlügil´e 22 milyon 650 bin lira bedelle satıldı. Binanın, otel ve rezidans olarak kullnılacak olması piyasada "Bank Otel" yakıştırmalarına yol açtı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bankaların eski binaları, artık turizmin hizmetinde...

Banka ve finans kurumlarının îzmir merkezdeki binaları bir bir butik otel oluyor. Yaşarbank´ın genel müdürlük binasını satın alan Timur Gönülşen´in ardından, Merkez Bankası eski binası da Erdoğan özgörkey tarafından gerçekleştirilen tadilattan sonra önümüzdeki günlerde butik otel olarak çalışmaya başlayacak. 

 

Banka binalarının butik otel olarak işletilmesinde son halka ise 1. Kordon´daki Yapı Kredi Bankası´na ait bölge müdürlük binası oldu. Yapı ve Kredi Bankası Genel Müdürlüğü´nün satışa çıkardığı otel imarlı bina, 22 milyon 650 bin liraya Çüngüşlügil ailesinin oldu.

 

 

Bir dönem İzmir otobüs garajını işleten, petrol taşımacılığı, akaryakıt dağıtımı ve petrol istasyonu işletmeciliği ile uğraşan Çüngüşlügil ailesinin, gerekli izinlerin alınması ve yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından sözkonusu alanda butik otel inşa edecekleri bildirildi.

 

 

İLGİLENEN ÇOKTU...

 

Yapı Kredi Bankası´nın elinde atıl bulunan gayrimenkullerini değerlendirme stratejisi çerçevesinde satışa çıkardığı izmir Bölge Müdürlüğü binasına, İzmir ve Türkiye´nin tanınmış işadamları talip olmuştu. Folkart Yapı Genel Müdürü Mesut Sancak, Nail özkardeş, Osman Miriz ve Mahmut Çevik´in de ilgilendiği binanın satışı ile ilgili pazarlıklar uzun süredir devam ediyordu.

 

Binanın satışından 20 milyon liranın üzerinde gelir hedefleyen Yapı ve Kredi Bankası. 6 aydan bu yana teklif sahibi 10 işadamıyla görüşmelerini sürdürüyordu. Bu görüşmelerin geçtiğimiz günlerde sonuçlandığı ve binanın 22 milyon 650 bin liraya Cüngüşlügü ailesine satışının tamamlandığı açıklandı. Bin 138 metrelik alanı kapsayan bina imar planında ticari seçenekli konut alanı belirlenirken rezidanstan otele birçok projenin uygulanabileceği kaydedildi.

 

Satışla ilgili ayrıntılara girmek istemediğini belirten Çüngüşlügil Butik otel olan banka binaları Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konan Yaşarbank´ın genel müdürlük binasını satın alan Bonjour Restoran´ın sahibi Timur Gönülşen, 2 yıllık bir uğraşının ardından bu binayı 54 lüks. 6 delüxe odalı ve 275 kişiye hizmet veren salonu ile butik otel olarak hizmete açtı.

 

Yine TMSF tarafından el konan Tarişbank´a ait merkez bankası eski binasını 4 milyon liraya satın alan Erdoğan özgörkey ise kent merkezinde hizmet verecek butik otel yatınmını sürdürüyor. Otel, tadilat işlemlerinin sona ermesinin ardından önümüzdeki aylarda hizmet vermeye başlayacak. Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cüngüşlügü, İzmir´e yakışır bir proje hayata geçirmek istediklerini söyledi.

 

 

'DENEYİMİMİZ VAR'...

 

Halen proje üzerine çalışmaların devam ettiğini bildiren işadamı Mustafa Cüngüşlügü, "Petrol ve akaryakıt dağıtımıyla ilgileniyoruz. Bu bizim ilk otel projemiz değil. Geçmişte, Ankara´da bir otel işletme deneyimimiz oldu. Konuya yabancı değiliz. Şartlar neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Bu yü içinde çalışmalara başlamayı planlıyoruz. Amacımız İzmir´e özel, güzel bir proje hayata geçirmek" diye konuştu. (HT)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.