Bakanlıkta deprem müsteşar görevden alındı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan görevinden alınarak, yerine Topkapı Müzesi Eski Müdürü Haluk Dursun getirildi.

31/12/2019 23:40
Bakanlıkta deprem müsteşar görevden alındı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın en çalışkan, turizmi bilen, tüm ayrıntısıyla okuyan, uluslararası arenada sözü geçen bürokratı Özgür Özaslan, bürokrasiye kurban gitti. Sektörü iyi tanıyan, vizyon sahibi, tecrübeli, bürokrasiyi tüm kurallarıyla bilen ve uygulayan, sektörün en deneyimli bürokratı Özaslan'ın görevden alınmasıyla, turizm sektörü kaderiyle baş başa kaldı.

ÇELİK’İN İSTEDİĞİ İSİMLER KABUL GÖRMEDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı müsteşar koltuğunda Özgür Özaslan oturuyordu. Turizm Bakanlığı kökenli olan Özaslan, Ömer Çelik’in göreve geldiğinden bu yana aktif bir rol oynamıyordu. Bakan Çelik de yerine birini atamak için çeşitli defalar girişimlerde bulunduysa da götürdüğü isimler Başbakanlık nezdinde kabul görmemişti. Hatta Bakan Çelik halen bakanlık da çok yakın mesai arkadaşlarından iki ismi de önermesine rağmen bir türlü müsteşar kadrosuna getirtmeyi başaramamıştı.

BAŞBAKAN ÖNERDİ

Haluk Dursun ismi yaklaşık iki hafta önce gündeme geldi. Dursun isminin Bakan Çelik’e rağmen olduğu kulislerde konuşuluyor. Hatta daha da ileri giderek Dursun ismini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın bizzat kendisinin verdiği belirtiliyor. Bakan Çelik’in gerek parti içi yoğunluğu, gerekse dış politika merakının bakanlıkla ilgilenmediği algısı oluşturduğu, bu nedenle de uzun yıllar bakanlıkta görev yapan Dursun’un tercih edildiği düşünülüyor. Bakan Çelik’e yakın çevreler ise bakanın aslında tüm bakanlığın işleyişinden haberdar olduğunu, ancak Başbakana yakınlığı nedeniyle pek kamuoyu önüne çıkmayı sevmediğini ifade ediyorlar.

RAHATSIZ OLANLAR VAR!

Prof. Dursun’un göreve getirilmesi gündeme gelince Bakanlık içinde ise ciddi rahatsızlıklar belirdi. Bakan Çelik’e yakın birkaç isim özellikle de müsteşar yardımcısı Ali Şahin’in çok rahatsız olduğu söyleniyor. Çünkü Şahin, Müsteşar Özgür Özlan’ın tüm işlerini yapıyor, bakanlıkta adeta müsteşar gibi davranıyordu. Rahatsız olan diğer bir isimde müsteşar yardımcısı Nihat Gül. Kendisi de müsteşar olmak için aylardır kulis yapan Gül, Dursun’un ismi belirince büyük şok yaşadığı belirtiliyor. Telefonla ulaştığımız Haluk Dursun ise sadece ‘hayırlısı olsun’ demekle yetindi.

Özgür Özaslan, kimdir?

1961 Ordu Ulubey doğumlu olan Özgür Özaslan, 1982 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi işletme bölümünden mezun oldu.1982 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Müfettiş Yardımcısı olarak memuriyete başladı. 1986 yılında müfettişliğe, 1994 yılında ise başmüfettişliğe atandı. 1993-1996 yılları arasında Turizm Bakanlığı'nda Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı, 1996 - 2002 yılları arasında Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, 2002 – 2003 yılları arasında Washington Büyükelçiliği nezdinde Tanıtma Müşavirliği, 2005 – 2008 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, 10/07/2008 - 11/08/2011 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 12/08/2011 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlık görevine atanmıştı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.