Bakanlık’tan, Cengiz İnşaat’ın Cennetkoy’daki otel projesine onay

Cengiz Holding’n Bodrum doğa SİT statüsündeki Cennet Koyu’nda yapmayı planladığı otel projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı onay verdi.

07/12/2022 13:58
Bakanlık’tan, Cengiz İnşaat’ın Cennetkoy’daki otel projesine onay

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Mehmet Cengiz’e ait Cengiz Holding’in Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Göl Mahallesi’nde yer alan Cennet Koyu’nda ‘Turizm Konaklama Tesisi’ projesi için yaptığı başvuruyu değerlendirdi. 2’inci derece doğal SİT ve 3’üncü derece arkeolojik SİT’e yapılan otel başvurusu için çevresel etki değerlendirme sürecinin işletilmesini gerek görmeyen bakanlık ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verdi.

Yaklaşık 258 milyona mal olacak proje kapsamında 179 bin 912 metrekare büyükl büyüklüğündeki 306 ada 1 parsele Cengiz Holding 116 kişi kapasiteli 58 adet villa/apart inşa edilecek. Proje alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda ormanlık alanda yer alırken ayrıca tesis, “Doğal Sit Alanı”, “Önemli Doğa Alanı” ve “Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi/Turizm Merkezi” planlı alanda bulunuyor.

OSMANLI TAPUSUNDAN CENGİZ HOLDİNG’E

Maliye Hazinesi‘ne aitken, 2010 yılında Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı ile özelleştirme kapsamına alınan parsel yeni imar planı hazırlanarak satışa çıkarılmıştı. Egedesonsöz'de yer alan habere göre, 2012 yılında yapılan satışta parseli Bodrumbir isimli şirket almıştı. Daha sonra Cengiz İnşaat, Bodrumbir isimli şirketi satın alarak taşınmazı da kendi bünyesine geçirdi.

Özelleştirme öncesinde Bodrumlu bazı vatandaşlar Osmanlı tapusundan kaynaklı olarak arazide hak iddia ederek dava açmıştı ancak Kadastro Mahkemesinde görülen bu dava, Hazine lehine kesinleşmiş ve arazi, bu dava sonucunda Hazine adına tescil edilmişti.

CENGİZ HOLDİNG: DANIŞTAY KARARI ŞİRKETİMİZİ ETKİLEMİYOR

Cengiz Holding tarafından 21 Temmuz 2022 tarihinde yapılan açıklamada ise, gündeme gelen Danıştay kararları ile ilgili “Kamuoyunda son dönemde yer alan paylaşımların aksine şu anda bu konu hakkında Danıştay'da devam eden herhangi bir dava bulunmamaktadır.

Özelleştirme ihalesinin iptaline ilişkin olarak taşınmazın Alıcı'ya devrinden çok sonra verilmiş olan Danıştay kararı, hukuken Şirketimizin parseldeki mülkiyet hakkını etkilememektedir.” İfadeleri kullanılmıştı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.