Bakanlığımızın son derece başarılı bir PR çalışması!

İki gün önce önemli bir turizm yayın organında, yine önemli bir konaklama birliğinin değerli başkanının "Devletin turizme verdiği destek oldukça yeterli’’ demeci yer aldı.

Deniz Tüfekçi Deniz Tüfekçi 02/05/2020 22:28
Bakanlığımızın son derece başarılı bir PR çalışması!

PR, Public Relation kelimelerinin kısa yazılışı, yani halk ile ilişkiler gibi tam anlam ifade etmese de, kullanabileceğimiz en doğru ifade.

İki gün önce önemli bir turizm yayın organında, yine önemli bir konaklama birliğinin değerli başkanının "Devletin turizme verdiği destek oldukça yeterli’’ demeci yer aldı. Başkanın bu demeci vermesini hangi motivasyonun sağlattığı konusuna girmeden, Bakanlığımızı kutlamakta yarar var.

Herhalde bu tür bir ifadeyi veren dünyadaki tek kurumun başkanı olarak tarihe geçmeye aday birisini bulmak da kolay değildir.

Sevgili dostumuz böyle bir demeci, okuyucuların çoğunun turizm sektörünün içindekiler değil de, Patagonya’dakiler olduğunu düşünerek verdi herhalde.

Ama önemli olan 'Devletin elinden geleni tüm gücüyle, en az diğer ülkeler kadar yaptığını, hatta daha da iyisini yaptığını' kamuoyuna iletmekti. İşin içinde olmayan kamuoyu ise, 'Vayy be! Bravo' demekte gecikmeyecektir.

Röportajı yayınlayan basın mensubu arkadaşımız da böyle bir yanıt beklememiş olacak ki, uzaktan sorduğu sorunun yanıtına "Rica etsem otelciler olarak ne gibi teşviklerden yararlandınız, sektörün tamamını olmasa bile konaklama kısmında güvencelere kavuştunuz, şunu biz de sektöre müjdelesek" sorusunu sorma fırsatını bulamadı.

Bakanlığımızın bu son derece başarılı PR çalışmasını kutlarken, değerli dernek başkanını ise, konaklama tesisi sahip ve çalışanları ile baş başa bırakıyorum.

"Böyle başa böyle tarak’’ atasözü ile yazımı sonlandırıyorum.  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.