Bakan Varank: 37 Milyar Dolar turizm geliri bekliyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2022 yılında 47 milyon turist ve 37 Milyar Dolar turizm geliri beklediklerini söyledi.

24/09/2022 13:10
Bakan Varank: 37 Milyar Dolar turizm geliri bekliyoruz

Bakan Varank, Adıyaman'da Turizm Sektörünün Canlandırılması Projesi'nin resmi açılış töreninde, Türkiye'nin önemli doğal güzelliklere sahip olduğunu söyledi.

Türkiye'nin "cennet vatan" tabirine en çok yakışan ülke olduğunu vurgulayan Varank, "Dağlarımız, ırmaklarımız, şelalelerimiz, mağaralarımız... Her biri birbirinden ilham verici. Örneğin Peri Bacaları, Pamukkale, Saklıkent Kanyonu. Bunların her biri 'benim' diyen yazarların tasvirlerinin ötesinde güzelliğe sahip. Diğer taraftan eşsiz bir tarihi mirasa sahibiz.

Ayasofya Camisi başlı başına bir şaheser. Dünya mirası Efes Antik Kenti…Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe… Her sene milyonlarca tarih meraklısını kendisine çekmeyi başarabiliyor." diye konuştu.

Türkiye'deki tarihi ve doğal güzellikler saymakla bitmez 

Türkiye'deki tarihi ve doğal güzelliklerin saymakla bitmeyeceğini dile getiren Varank, Adıyaman'ın ülkenin en önemli turizm destinasyonlarından biri olduğunu belirtti.

Pandemi sonrası turizmde sevindirici gelişmelerin yaşandığını anlatan Varank, "Bu yılın ilk yarısı turizm performansı beklentilerimizin de üzerine gerçekleşti. 2022 yılının tamamında 47 milyon turist, 37 Milyar Dolar turizm geliri bekliyoruz. Ülkemizde her alanda yaşanan bu gelişmeler, bu yükseliş, bu ivmelenme, adına her ne dersek diyelim, kendi kendine olmuyor." dedi. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.