Bakan Nebati açıkladı... Turizm çalışanlarının tüm yıl çalışabilmesi için yeni bir destek sistemi geliyor

İzmir’de  düzenlenen “İş Dünyası Buluşması”na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Yapılandırma Kanunu hakkında detaylı bilgiler verdi. Bakan Nebati, turizm sektörü ile ilgili düzenlemelerden de bahsetti.  

25/01/2023 12:39
Bakan Nebati açıkladı... Turizm çalışanlarının tüm yıl çalışabilmesi için yeni bir destek sistemi geliyor

Bakan Nebati, “Turizmi teşvik amacıyla, turizm tesislerimizin yaz ve kış sezonlarında çalışmaları durumunda SGK prim desteği sağlıyoruz. Turizmin 12 aya ve ülke çapına yaygınlaştırılması hedefi doğrultusunda; turizm sektöründe çalışan personelin tüm yıl çalışabilmesi ve nitelikli personel istihdamının kalıcı hale getirilmesi için yeni bir destek sistemi düzenliyoruz.

Yıl boyunca faaliyet gösteren turizm işletmesi belgeli ve Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı kapsamındaki ve bu Program kriterlerinden üçüncü aşama sertifikasına sahip konaklama tesisi işyerlerinde çalışan sigortalılar için kış veya yaz turizmi kapsamında belirlediğimiz aylarda prim desteği vereceğiz.

“Rekorlar Kırdık”

Bu destek kapsamında, prime esas kazanç alt sınırının iki katını geçmemek şartıyla, bildirilen prime esas kazanç üzerinden hesaplanan sigortalı ve işveren hissesi primlerinin tamamını Hazinece karşılayacağız" dedi.

Bakan Nurettin Nebati, “Rusya-Ukrayna Savaşı başladığında kimi çevreler tarafından turizme yönelik felaket senaryoları çizilmiş olsa da, uyguladığımız politikalarla 2022 yılında turizmde de rekorlar kırdık” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.