Bakan Günay'a 'Fahri Doktora' ünvanı...

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a "Fahri Doktora" unvanı verecek.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Bakan Günay'a 'Fahri Doktora' ünvanı...

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, MKÜ, Hatay'ın kültür varlıklarının korunması ve geliştirilmesine katkılarından dolayı Bakan Günay'a ''fahri doktora'' unvanı verilmesini kararlaştırdı. Üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi Kurulunun kararı, Üniversite Senatosu tarafından da oy birliğiyle kabul edildi.

Bakan Günay'a ''fahri doktora'' unvanı, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder tarafından takdim edilecek. MKÜ'deki tören, gelecek günlerde 400 kişilik Atatürk Konferans Salonu'nda yapılacak.

HATAY PROJELERİ...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bakan Günay'ın katkılarıyla son yıllarda Hatay'da birçok projeyi hayata geçirdi.

''Samandağ Çevlik Kaya Mezarları ve Titüs Tüneli Çevre Düzenleme Projesi'', ''Kırıkhan Beyazı-ı Bestami Türbesi ve Darb-ı Sak Kalesi Çevre Düzenlemesi'', ''St. Pierre Kilisesi Anıt Müzesi Kaya Islahı'', ''Hatay Yeni Müze Yapımı Projesi'', ''Hatay Kültür Merkezi Onarımı'', ''Hatay Mozaik Müzesi Onarımı'', ''Dörtyol Payas Kalesi Rölöve Restitüsyon ve Restorasyon Projesi Yapımı'' ile ''İsos, Çevlik ve Harbiye Kazı Çalışmaları'', ''Habibi Neccar Camisi Çevre Düzenlemesi'', ''Kurtuluş Caddesi, Sokak Sağlıklaştırma Uygulaması'' Hatay'da yapımı tamamlanan ve devam eden projeler arasında yer alıyor.

Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanı Günay, daha önce de Adıyaman Üniversitesince ''fahri doktora'' unvanına layık görüldü. Bakan Günay'a üniversite tarafından 2009'da ''Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalında Onursal Bilim Doktoru'' unvanı verildi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.