Bakan Ersoy Türkiye'de bulunan otellerin sayısını açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da başlayan Resort Turizm Kongresi'nde yaptığı konuşmada dikkat çekici bir bilgi paylaştı. Ersoy, Türkiye'deki otel sayısını açıklarken, "12 bin tesisimiz olduğu söyleniyordu Temmuz sonu itibariyle 21 bin 500 konaklama tesisimiz varmış" dedi.

24/11/2022 11:57
Bakan Ersoy Türkiye'de bulunan otellerin sayısını açıkladı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından organize edilen 12. Uluslararası Resort Turizm Kongresi Aska Lara Hotel'de başladı. Kongrede Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bir konuşma yaptı. Ersoy konuşmasında Temmuz ayından itibaren Türkiye'deki tüm konaklama tesislerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belge alma şartını getiren uygulamayla ilgili konuştu.

12 bin olduğu söyleniyordu, 21 bin 500 konaklama tesisi varmış

Ersoy şu ifadeleri kullandı: " Kanun kapsamında Temmuz 2022'den itibaren tüm konaklama tesislerinin bakanlıktan belgeli olmaları şartı getirildi.

Yıllardır atılmayan bir adımı Bakanlığımız atmış oldu. Burada gördük ki tesis sayımız söylenenden fazlaymış. 12 bin tesisimiz olduğu söyleniyordu Temmuz sonu itibariyle 21 bin 500 konaklama tesisimiz varmış"

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.