Bakan Ersoy: Durdurup mühürledik

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gündoğan Çetili Burnu'nda bir firmaya ait yapımı devam eden projenin durdurulup mühürlenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

13/03/2019 13:32
Bakan Ersoy: Durdurup mühürledik

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Bodrum’da, üç aya sıkıştırıldığını ifade ettiği turizm sezonunun uzatılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bodrum Kalesi’nin 18 Mayıs’ta açılacağını ve eski canlılığına kavuşacağını açıklayan Bakan Ersoy, "Bu sene de turizm sayısında çok ciddi artış bekliyoruz. Bizim için önemli olan turist artışının yanı sıra gelir artışı" dedi.

Bakan Mehmet Ersoy, Gündoğan Çetili Burnu'nda bir firmaya ait yapımı devam eden projenin durdurulup mühürlenmesine ilişkin soru üzerine de şunları söyledi:

Maalesef seçim öncesi böyle fırsatçılar oluşuyor

"Gündoğan'da bir firmanın, ruhsatsız, izinsiz ilave inşaat ve dolgular yaptığı bilgisi bize ulaştı ve Valiliğimizden durdurulmasını talep ettim. Valiliğimiz gerekli mühürleme işlemini yaptı. Maalesef seçim öncesi böyle fırsatçılar oluşuyor. Kapadokya'da da yaşandı böyle şeyler, burada da yaşandı.

Sonunda nereye gittiğini gördük böyle olayların. Fırsatçılara izin vermeyeceğiz. Mühürleme işlemini yaptık, bugün de suç duyurularımızı yapıyoruz. Bakanlık olarak takip edeceğiz. Türkiye'de herkesin yasalara uygun yatırım yapması lazım, inşaat yapması lazım. Gelen her talebi de kontrol edip değerlendirerek, sonuçlandıracağız."

Bakan Ersoy, daha sonra beraberindekilerle Bodrum turu yaparak, esnafı ziyaret etti. Bakan Ersoy daha sonra Muğla’nın Milas ilçesine geçerek Hanedan Mezarı, Arkeopark alanı ile Gümüşkesen Mezar Anıtı’nda incelemelerde bulundu.

Kale yeniden eski canlılığına kavuşacak 

Bakan Ersoy, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum Kalesi’ndeki sahne bölümünün 1 Haziran’dan önce yerine monte edileceğini ve kalenin yeniden eski canlılığına kavuşacağını vurgulayarak "Güzel Sanatlar ve Opera bölümlerine, bu yaz bu sahnenin açılması sebebiyle, ilave turneleri buraya kaydırmaları talimatını verdim. Bu yaz kale içi özellikle Bakanlığımızın da desteklediği çok yoğun bir aktivite alanı haline gelecek. Kale içi ve Bodrum merkezinin canlanması için çok faydalı olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Bodrum için çok iyi bir sezon bekliyorum

Söz verdikleri gibi Bodrum Kalesi'nin birinci etabını 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü’ne yetiştireceklerini anlatan Bakan Ersoy, "Birinci etaplık yüzde 60'lık kısmını, 15-18 Mayıs arası açacağız." ifadesini kullandı. Bakan Ersoy, Bodrum Kalesi'nin kruvaziyer destinasyonları arasında olduğunu belirterek, kalenin, kruvaziyerle gelen turistlerin ziyaretine de açılacağını dile getirdi.

Hızlandırılmış projelere devam edeceklerini anlatan Bakan Ersoy, "Kalan ikinci etabı da 18 Mayıs 2020'ye kesinlikle yetiştireceğiz. Finansal desteği hızlandırıyoruz. Bodrum'da kapsamlı bir müzeye ihtiyacımız var. Başkanımız bize bir yer gösterdiği zaman, Bodrum içine güzel bir su altı müzesi de yapacağız." dedi.

Bodrum'da turizm sezonunun uzaması gerekiyor

Bakan Ersoy, Bodrum Deniz Ticaret Odası ile temas halinde olduklarını ve deniz turizmi için gerekli desteği vermek istediklerini de sözlerine ekledi.

Bodrum'da turizm sezonunun uzaması gerektiğine işaret eden Bakan Ersoy, "Türkiye genelinde beklentiler çok yüksek. Geçen seneyi çok ciddi artışla kapatmıştık. Bu sene yine turizm sayısında çok ciddi artış bekliyoruz. Önemli olan aslında bizim için turist artışının yanı sıra gelir artışı. Bu sene Ege, Antalya'ya göre Türk turist satışlarında daha yoğun. Bodrum için çok iyi bir sezon bekliyorum.” açıklamasında bulundu. 

Gerçek turizm, villa turizmi değil

Bakan Ersoy, şunları kaydetti: "Gerçek turizm, villa turizmi değil. Bizim Bodrum'u tek tip turizmden kurtarmamız lazım. 21 Mart'ta yeniden gelip, hazırlanan projeleri inceleyeceğim. Bu projeleri nasıl destekleyebileceğimiz ile ilgili kararları da alacağız. Bodrum'un acil çözülmesi gereken altyapı sorunları var. Bu iş öncelikle belediyelerin görevi ancak biz destek olmazsak Bodrum bunun altından kalkacak durumda değil."

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.