Bakan Ersoy'dan Ege Bölgesi'ne özel ilgi

Seyahat Acenteler Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig başkanlığındaki heyet, Didim'deki toplantıdan sonra Ankara’ya giderek Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'u makamında ziyaret etti.

14/11/2018 20:43
Bakan Ersoy'dan Ege Bölgesi'ne özel ilgi

Sıcak bir ortamda geçen ziyarette, Ege Bölgesi'ne sık sık vurgu yapıldı. Norbert Fiebig, Bakan Ersoy’un heyeti kabul etmesinden dolayı memnunluk duyduklarını ifade etti. Bakan Mehmet Ersoy ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, "Ege Bölgesi'nde, özellikle Bodrum ve Çeşme'de turizmi yılın geneline yaymakta pek ısrarcı olunmadığını görüyorum. Fakat biz Ege'yi daha değişik değerlendirmek istiyoruz. Buralarda golf sahaları açabiliriz, spor tesisleri kurabiliriz. Böylelikle de sezonu uzatmış olacağız.

Yurt dışı yatırımcıların Ege Bölgesi'ne gelmeleri için çalışmalar yürütüyoruz. Bizim için 1000 yataklı oteller düşündüğümüz hizmeti veremeyebilirler. 300 yataklı otelleri hedefliyoruz. THY’nın Antalya'ya, İzmir’e, Dalaman’a, Bodrum’a direk uçuşları ile de daha kaliteli müşteriyi bölgeye çekmeğe çalışacağız. Didim için ise, yeni yıla kadar açıklayacağımız özel projelerimiz var" dedi.

"TANITIM YILLARIMIZ OLACAK"

Bakan Ersoy konuşmasına şöyle devam etti: "Tarihi yerlerdeki kazıları yıllık 40-45 gün ile sınırlamayacağız, daha geniş tutacağız ve zenginliklerimizi paylaşacağız. Havalimanlarında, bilboardlarda ve daha değişik yerlerde yurdumuzu ziyaret eden misafirlerin o bölgede bulunan tarihi yerler hakkında bilgi edinmeleri için tanıtım çalışmalarına ağırlık vereceğiz.

Gelen misafirlerin otellere kapanmalarını istemiyoruz. Gelecekler ve zenginliklerimizi görecekler. Tanıtım yıllarımız olacak. 2019’da Japonya’da başlayacağız, daha sonra 2020'de Berlin’de, Moskova’da, Londra’da Türkiye ile ilgili sergiler düzenleyeceğiz. Yurt dışı ateşelerimiz gideceği ülkeyi tanıyan, bilen, oradaki sivil toplum örgütlerine dokunan kişilerden oluşacak."

Heyette kimler yer aldı?

Bakanın konuşmasından sonra DRV ile Türk turizm kurumları arasında yapılabilecek çalışmalardan bahsedildi. Norbert Fiebig başkanlığındaki heyette Kardeş Kentler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, Raffinesse Tur'dan Hikmet Atilla, Studios'dan Ernst Kölnsberger, FTI'dan Hicabi Ayhan, Accor zincir oteller grubunun Avrupa sorumlusu Michael Hartmann, Sancarbarlaz Tur'dan Önder Sancarbarlaz, DRV siyasi sorumlusu Volker Adams, Bentour'dan Deniz Uğur, DER Touristik'ten Hakan Ketenci, Airtürk'ten Ümit Ketenci yer aldı.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.