Bakan Ersoy acentelerle bir araya geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, TGA Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Halil Kalay ile birlikte bir grup seyahat acentesiyle görüşme gerçekleştirdi.

06/08/2020 21:10
Bakan Ersoy acentelerle bir araya geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TGA Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Halil Kalay ile birlikte seyahat acentelerinin yöneticileriyle bir araya geldi.

Tigris Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Davut Günaydın yaptığı yazılı açıklamada, “TGA temsilcimiz İbrahim Halil Kalay’ın ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve sektör üyeleri Diana Tour Burak Tombul, Skytour Bedirhan Bayka, Ayers Turizm H. Gülsan Çürüksulu, Ayder Turizm Selami Haşimoğlu ve She Turizm Gürkan Özcan’ın katılımlarıyla sektör sorunları ile ilgili olarak çok samimi ve verimli bir toplantı gerçekleştirdik.

Değerli ev sahipliğinden dolayı Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a ve TGA temsilcisi Halil İbrahim Kalay’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Uçak biletlerindeki yurtiçi hizmet bedelinin iyileştirilmesi, kısa çalışma ödeneğinin turizm sektörü bazında uzatılması, home-office uygulamasının kalıcı hale gelebilmesi için gerekli altyapı çalışmasının yapılması (mevzuata uygun hale getirilmesi) ve ulaşım araçları ile ilgili sıkıntıların çözümü noktasında çalışmalar yapılması öncelikli görüştüğümüz konular arasında olup bu hususlarda yapılacak çalışmaların birleştirilerek ilgili toplantıların neticelendirilmek sureti ile devam etmesi konusunda mutabık kalınmıştır” dedi.

Toplantıya katılan seyahat acentelerinin Bakan Ersoy’a sektörün sıkıntılarıyla ilgili bilgi verdiği ve bu sıkıntıların çözümü için destek talebinde bulunduğu öğrenildi. Acentelerin Ersoy’a ilettiği başlıca talepler ise şöyle:

- Uçak biletleri ile ilgili yaşanan sorunların çözülmesi.

- Kısa çalışma ödeneğinin turizm sektörü için uzatılması.

- Seyahat sektöründe hizmet bedelinin yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesi.

- Evde çalışma uygulamasında sürenin uzatılması ve çalışma çerçevesi belirlenerek kalıcı hale getirilmesi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.