Bakan Ersoy’a ‘Tatil köyü’ sorusu... Ormanda yeni otel binasına izin verdiniz mi?

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a satın aldığı otelin bulunduğu alanda tatil köyü yapılmasını sordu.

14/05/2022 11:56
Bakan Ersoy’a ‘Tatil köyü’ sorusu... Ormanda yeni otel binasına izin verdiniz mi?

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un satın aldığı otelin bulunduğu alanda tatil köyü yapılmasına bakan sıfatıyla izin verilmesini Meclis gündeme taşıdı.

Bakan’ın şahsına ait olan Ersoy Otelcilik tarafından Azerbaycan merkezli ISR Holding’in bünyesinde bulunan ISR Turizm’in alındığını ve satın alınan ISR Holding’in isminin 15 Ocak 2021’de MRA Turizm ve Otel İşletmeciliği A.Ş. olarak değiştirildiğini belirten Yeneroğlu, otelin yanı başındaki 25 dönüm orman arazisinin de şirkete tahsis edildiği, orman arazisindeki ağaçların kesildiği, yeni inşaatın gerçekleştirilmesi için tek engelin ÇED süreci olduğu iddialarına vurgu yaptı.

BAKAN’A DÖRT SORU: İZİN VERDİNİZ Mİ?

Konuya ilişkin TBMM’ye soru önergesi veren Yeneroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan şu soruları yanıtlamasını istedi:

1- Bodrum Türkbükü’ndeki Hilton Türkbükü Oteli’ni satın aldıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanı olarak bu otelin çok kapsamlı bir tatil köyüne dönüştürülmesine izin verdiniz mi?

2- Sahibi olduğunuz Bodrum Türkbükü’ndeki oteli tatil köyüne dönüştürdükten sonra otel arazisinin yanındaki ormandan 25 dönümlük araziyi Kültür ve Turizm Bakanı olarak kendi otelinizin kullanımına tahsis ettiniz mi?

3- Sahibi olduğunuz oteli tatil köyüne dönüştürmenin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı olarak kendi otelinize tahsis ettiğiniz ormanda yeni otel binası yapılmasına izin verdiniz mi?

4- Kültür ve Turizm Bakanı olarak kendi mülkiyetindeki otele haksız bir menfaat sağlayarak görevini kötüye kullandığı iddia edilen şahıs hakkında, Kültür ve Turizm Bakanı olarak suç duyurusunda bulunacak mısınız? (Duvar)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.