Bakan'a mahkemeden kötü haber

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un Bodrum Kissebükü Koyu'nda, alan genişleterek yaptırdığı yeni imar planı, Muğla 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

15/11/2019 11:27
Bakan'a mahkemeden kötü haber

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un sahibi olduğu Etstur’un Bodrum Kissebükü’nde yapmak istediği, ancak gündeme geldiğinden beri tartışılan otelin imar planı mahkeme kararıyla iptal edildi.

BakanErsoy’un şirketi 2014 yılında Bodrum Kissebükü’nde bulunan tahsisli araziye, 5 yıldızlı otel yapmak için harekete geçmiş, Muğla Valiliği de ‘ÇED gerekli değildir’ kararı vererek projenin önünü açmıştı.

Çevrecilerden büyük tepki gören bu girişim, Bodrum Denizciler Derneği ve Deniz Ticaret Odası’nın açtığı davalar sonucunda durdurulmuş, arazinin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planları iptal edilmişti.

Gelişmeler kamuoyunda büyük yankı bulmuştu

Bakan Ersoy 95 dönümlük arazinin, bitişiğindeki 25 dönümlük araziyi de ilave ederek, imar planı değişikliği teklifinde bulunmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kabul edilen değişikliğin, Ersoy’un Bakanlığı döneminde geçekleşmiş olması ise, kamuoyundan büyük tepki görmüştü.

Çevreciler pes etmedi, mahkeme iptal etti

Pes etmeyen çevreciler ise, yeni imar planının iptali için, yine dava açtı. Dosyayı karara bağlayan Muğla 2. İdare Mahkemesi, Ersoy’a otel projesinin yolunu açan 1/5000 ve 1/1000’lik imar planlarını iptal etti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.