Bağlıkaya: Yıl sonu gelir hedefimiz 32 Milyar Dolar

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Net döviz girdisi sağlayan bir sektörüz ve bu sene 32 Milyar Dolar hedefimiz var. Şu an net döviz girdimiz, 28 Milyar Dolar" dedi.

14/10/2018 19:42
Bağlıkaya: Yıl sonu gelir hedefimiz 32 Milyar Dolar

Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlenen ’TÜRSAB Yöre Temsil Kurulu (YTK) Başkanları Toplantısı’, gala yemeğiyle sona erdi. Yemekte bir konuşma yapan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye’de turizmin ne kadar stratejik öneme sahip olduğunun farkında olduklarını ve yıllardır bunu anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Dünyada turistlerin yüzde 85’inin organizasyon ve seyahat acentesi şirketleriyle seyahat ettiğine dikkat çeken Bağlıkaya, bundan sonraki dönemlerde de seyahat acentelerine önem verileceğine inandığını belirtti. Firuz Bağlıkaya, "Küçük bir döviz dalgalanmasında dövizin ne kadar önemli olduğu, ülkeye getirilen dövizin ne kadar altın değerinde olduğu biz kez daha ortaya çıktı.

32 Milyar Dolar hedefimiz var

Net döviz girdisi sağlayan bir sektörüz ve bu sene 32 Milyar Dolar hedefimiz var. Şu an net döviz girdimiz 28 Milyar Dolar. Cari açığın önemli bölümünü, yüzde 40- 42’sini karşılayan bir sektörüz. Dolayısıyla bunun bilinciyle bütün vatansever duygularımızla çalışıyoruz" dedi.

Gala yemeğine TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya'nın yanı sıra, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, üyeler ve YTK başkanları katıldı.

Antalya'da hedef 14 milyon turist

Yemekte konuşan İbrahim Aydın, AK Parti iktidarları döneminde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda 10’a yakın bakanın değiştiğini, gelen bakanların kültür taraflarının çok iyi olduğunu vurguladı.

Bu yıl turizm sektörünün, 2017’ye göre çok iyi gittiğini de belirten Aydın, "Antalya, 2017 yılında 10 milyon turisti aştı. Bu yıl da şu ana kadar 11 milyonu geçti. Hedef 14 milyon turist" diye konuştu. (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.