Bağlıkaya: Turizm tercihlerinde değişim başladı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından  düzenlenen ‘Sektör Buluşmaları’ etkinliğinin konuğu, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya oldu.

05/05/2021 20:15
Bağlıkaya: Turizm tercihlerinde değişim başladı

Fakülte dekanı Prof. Dr. Mehmet Emre Güler’in açılış konuşmasıyla başlayan programın moderatörlüğünü, fakültenin öğretim üyesi Doç. Dr. Volkan Altıntaş yaptı.

Çevrimiçi olarak gerçekleşen programda Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm endüstrisinin istihdam ve katılım olarak Türkiye’deki önemini vurguladı.

Bağlıkaya, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu

Hijyen ve güvenlik alanlarında önlem almanın rekabet edilebilirliğe etkili olduğu söyleyen Bağlıkaya; turizm tercihlerinde uzun mesafelerden kısa mesafelere, egzotik yerlerden iç turizme, globalleşmeden yerelleşmeye bir değişimin başladığını ve dijitalleşmenin tanıtım, pazarlama ve rekabet konularında etkisini belirterek, içerisinde bulunduğumuz dönemi değerlendirdi.

Ayrıca sürdürülebilir turizm kapsamında hem sektörün yönelimini hem de akademinin önemine değinen Firuz Bağlıkaya, öğrencilere turizm sektörü içerisinde başarılı olunması için çeşitli tavsiyelerde bulundu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.