Bağlıkaya: Sektör olarak destek almamız gerekirken, biz destek veriyoruz

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen Ace of M.I.C.E fuarı açılış konuşmasında, “Son zamanlarda yapılan konuşmalara göz gezdirdim. Herkes aynı şeyleri söylüyor. Destek, ilgi istiyor. Turizm ile değil turizmci ile uğraşılırsa beklenen faydayı alamayız" dedi.

25/05/2022 20:48
Bağlıkaya: Sektör olarak destek almamız gerekirken, biz destek veriyoruz

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen Ace of M.I.C.E fuarının açılış konuşmasında, “Son zamanlarda yapılan konuşmalara göz gezdirdim. Herkes aynı şeyleri söylüyor. Destek, ilgi istiyor, rakamları ortaya döküyoruz. Biz aslında ihracatçıyız diyoruz. Ülkemizi içinde bulunduğu sıkıntıdan çıkaracak olan turizm. Turizm ile değil turizmci ile uğraşılırsa beklenen faydayı alamayız. 

M.I.C.E yani etkinlik turizmi üzerinden tekrar tekrar anlatacağız. Sorunlarımız çözülmüyor, anlaşılmadığımızı düşünüyoruz. Sektör olarak özel bir destek almadan biz destek veriyoruz. Bu dönemde üzerine mali yük binen başka bir sektör var mı? Ben bilmiyorum” dedi.

Bu ülkeye inanan biz turizmciler son 30 yıldır büyük başarılara imza attık

Bağlıkaya ek olarak, “Bu ülkeye inanan biz turizmciler son 30 yıldır büyük başarılara imza attık. Her şeye rağmen başarı hikayeleri yazıyoruz. 9. ACE of M.I.C.E‘da yine bir araya geldik. Sürdürebilirlik kavramını ele alacağımız sektörü ayrıştırmadan kendi alanında öncü olmuş ACE of M.I.C.E gibi etkinliklere her türlü katkının verileceği sektörden alınan

kaynakların şahsi tercihlere değil sektörün beklentilerine göre daha adil ve şeffaf harcanacağı günleri özlemle bekliyoruz.TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya konuşmasında, M.I.C.E sektörünün önemine de değindi, “Toplantıların verimli geçmesi için çalışıyoruz. M.I.C.E sektörünün turizmde büyük önemi var. 50’ye yakın sektöre etkisi, ekonomiye katkısı var. Turizm ülkemizin en önemli sektörü” diye belirtti.

M.I.C.E turizm için öncelikli ve vazgeçilmez sektörlerden biri 

Açılışta, Türkiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Müberra Eresin de bir konuşma yaptı. “M.I.C.E turizm için öncelikli ve vazgeçilmez sektörlerden biri. M.I.C.E’ın gelişmesi için büyük bir kaynak oluşturmaya çalışıyoruz. Pandemi M.I.C.E’ın önemini daha da ortaya koydu. Önceden olduğu gibi bu dönemde de inancımızı hiç kaybetmedik” dedi.

ICVB- TUGEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İTO Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Yaşık ise;

“Turizm İstanbul’un vazgeçilmezi. İstanbul’un potansiyelini tüm dünyaya açarken tüm dünyayı da İstanbul’a ulaştırmak. Pandemi tüm sektörleri test etti, en büyük darbeyi turizm aldı. Turizmciler olarak en kötüyü geriye bırakmanın gururunu yaşıyoruz. Şehrimizin tanıtımı için katkı sağlayacağız. Görüşmelere devam edeceğiz. Pandemide en büyük darbe alan sektörlerin başında turizm geliyor. İyileşme sürecine girdi hızla devam ediyor. Otel doluluk oranları memnuniyet verici durumda” dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şengül Altan Arslan ise, “Kongre ve fuar turizmini, sadece fuar olarak düşünemeyiz. Ziyaretçiler için daha yeşil ve güvenli bir kent olması için elimizden geleni yapmalıyız. Turizm faaliyetlerimizi, gündelik kaygılarla değil, uzun vadeli ve sürdürülebilir olarak hazırlıyoruz” diye konuştu.

Fuar 3 gün sürecek

Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman ise konuşmasında, “9. ACE of M.I.C.E Fuarı başladı. Turizm dünyası sektörü birleştirmeye devam ediyor. Sürdürebilir gelecek teması ile sizi karşıladık. Doğaya destek vermeye çalıştık. İklim değişikliği, markaların sürdürülebilir kalkınma projelerini 2 gün boyunca dinliyor olacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, kurdele kesimiyle fuarın açılışı yapıldı. 9. ACE OF M.I.C.E fuarına 210 ulusal ve uluslararası firma katılıyor. 3 gün sürecek olan fuara çok sayıda ziyaretçinin katılması bekleniyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.