Bağlıkaya: Birliğimizi ve sektörümüzü daha ileriye taşımak için yılmadan çalışmaya devam edeceğiz

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Ramazan ayının manevi atmosferinde üyeleriyle bir araya gelmek, birlik ve beraberliği güçlendirmek amacıyla başlattığı "Turizm Yüzyılı İftarları" buluşmasının ikinci durağı Gaziantep oldu.

29/03/2024 12:12
Bağlıkaya: Birliğimizi ve sektörümüzü daha ileriye taşımak için yılmadan çalışmaya devam edeceğiz

TÜRSAB’ın düzenlediği İftar organizasyonuna Ak Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB Başkan Yardımcısı, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri, Bölge Temsil Kurulu ve İhtisas Başkanları, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü, bölgede faaliyet gösteren seyahat acentası temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

GAP BTK Başkanı Halil İbrahim Kılınç ve Başkan Başdanışmanı Soner Bacaksız'ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programında, yaptığı konuşmasına Gazze'de 173 gündür devam eden katliamlara dikkat çekerek başlayan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, yaşanan insanlık dramının bir an önce sona erdirilmesi temennisini dile getirdi. Bağlıkaya, 6 Şubat 2023 tarihindeki büyük deprem felaketinde hayatını kaybedenleri de andı.

TÜRSAB SORUMLULUK BİLİNCİYLE ‘TURİZM YÜZYILI’ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİ

Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma duyularının çok yoğun yaşandığı bir dönem olduğunu ifade eden Bağlıkaya, bu durumun hayatımızın her anında ve alanında devam etmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmasında turizmin, ekonominin çarklarını harekete geçiren, döviz girdisi sağlayan, istihdam yaratan ve katma değer oluşturan yapısıyla ülke ekonomisi için önemine dikkat çeken Bağlıkaya, “Türkiye'nin en köklü, dünyanın da en büyük turizm meslek birliği olması nedeniyle TÜRSAB da turizmin geliştirilmesi noktasında büyük bir sorumluluk taşıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu doğrultusunda ilerleyerek ülkemize katkı sağlamayı kendimize misyon edinmiş durumdayız. Bu çerçevede hayata geçirdiğimiz “Turizm Yüzyılı” projesiyle turizmi 12 aya yaymak, turizmin tüm ülkeye dengeli biçimde dağılmasını sağlamak, yüksek gelirli turist oranını artırmak en büyük hedeflerimizin başında geliyor” değerlendirmesinde bulundu. 

GAZİANTEP İSMİ “TURİZM YÜZYILI” İLE DÜNYADA DAHA ÇOK DUYULACAK

Gaziantep’in de sahip olduğu değerlerle Turizm Yüzyılı projesinde öne çıkabilecek destinasyonlar arasında yer aldığının altını çizen Bağlıkaya konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Binlerce yıldır pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Gaziantep’in, Anadolu’nun ilk yerleşim yerlerinden biri olarak turizmde çok daha fazla pay almasını hedefliyoruz. Dünyaca ünlü Zeugma Mozaik Müzesi’nin yanı sıra keşfedilmeyi bekleyen birçok antik kenti, müzeyi, tarihi ve kültürel değeri barındıran Gaziantep, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmesini sağlayan zengin gastronomisiyle de en özel turizm destinasyonlarımız arasında bulunuyor.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin başta olmak üzere bu şehrin değerli yöneticileri de yıllardır hayata geçirdikleri birbirinden önemli projelerle Gaziantep’i turizmde öne çıkarmayı başardılar. Kendilerine sektörümüz adına teşekkür ediyorum.

TÜRSAB olarak biz de bu güzel şehrimizi seyahat acentalarımız ile el ele verip dünyada daha çok tanıtmaya, yeni rotalar oluşturarak şehre gelen ziyaretçi sayısını artırmaya çalışıyoruz.”

BAĞLIKAYA’DAN BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

TÜRSAB'ın köklü geçmişinin turizmde yol haritası için büyük bir dayanak oluşturduğunu ifade eden Bağlıkaya, "TÜRSAB Ailesi olarak Birliğimizi ve sektörümüzü daha ileriye taşımak için yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bizler biliyoruz ki paylaştıkça, bölüştükçe zenginleşecek, Birlik ve beraberlik içinde oldukça büyüyeceğiz" diyerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

ABDÜLHAMİT GÜL: TURİZM HEDEFLERİMİZE ULAŞMA KONUSUNDA TÜRSAB EN ÖNEMLİ PAYDAŞLARIMIZDAN BİRİ

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın turizm sektörüne verdiği önemin altını çizerek “Hedefimiz turizmde 100 milyar dolar gelire ulaşmak ve 100 milyon turiste Türkiye'de ev sahipliği yapmak. Tüm kurumlarımız, paydaşlarımız büyük bir gayret içerisinde. TÜRSAB da bu konuda en önemli paydaşlarımızdan biri. TÜRSAB'ın şimdiye kadar yaptığı çalışmalar da bunun en önemli göstergesi. Gaziantep özelinde, hem hükümet anlamında hem yerel yönetim anlamında her türlü iş birliğine açığız. Gaziantep'e yaklaşık 1 milyon turist geldi, misafirimiz oldu. Bunu 2 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Bu noktadaki çalışmalarımızı da sizlerle birlikte yapmak istiyoruz. Vatanımızın dört bir yanı cennetten bir köşe. Hep birlikte daha güzel yarınlara ulaşacağımıza inanıyorum. TÜRSAB'a, Başkan Firuz Bağlıkaya'nın şahsında tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

FATMA ŞAHİN: CUMHURİYETİN 100. YILININ ADI ‘TURİZM YÜZYILI’ OLSUN

Konuşmasının başında Türkiye’nin köklü geçmişi ve şanlı tarihine vurgu yapan Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhuriyetin 100. yılını işaret ederek TÜRSAB’ın turizmi 12 aya ve 81 ile yaymak amacıyla hayata geçirdiği ‘Turizm yüzyılı’ projesine değindi. Şahin, “Bu yüzyılın adı 'turizm yüzyılı' olsun. Büyük milletin hedefi büyük olur.” 

Yunus Emre'nin "Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz" sözlerini hatırlatan Şahin, "Tam bu noktada turizm sektörü dünya barışını sağlayan en önemli alandır. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak hep birlikte turizmle yatıp kalkıyoruz. Gaziantep çok özel bir şehir. Kültür turizmini dünyanın en önemli turizmi haline Gaziantep ile birlikte getireceğiz. Kapadokya'ya gelen Güney Koreli, Japon ve Çinli turistleri Gaziantep'e de getireceğiz” dedi.

TÜRSAB'ın Turizm Yüzyılı projesi kapsamında düzenlediği iftar buluşmaları, Hatay, İzmir ve Ankara ile devam edecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.