Bafra'nın ilk beş yıldızlı oteli için büyük yarış

Samsun'un Bafra İlçesi'nin en büyük eksiklerinden biri olan 5 Yıldızlı Büyük Otel Projesi için kentte çalışmalar hızlandı. Bafralı iş adamları otel için proje hazırlarken, otelin yapılacağı arazi de belli oldu.

23/08/2019 09:42
Bafra'nın ilk beş yıldızlı oteli için büyük yarış

Bafra Sedde Projesi kapsamında aynı bölgeye otel kazandırılacak. Fatih Mahallesi Ali Kale Turistik Tesisleri'nin yanında bulunan 10 dönüm arazi, bundan 3 yıl önce sadece otel yapmak kaydıyla Belediye Meclisi tarafından imara açılmıştı. 5 yıldızlı otel yeni yapılacak arazi Hükümet Konağı'nın tam karşısında yer alıyor ve kat yüksekliği 7 olacak. Arazi belediye tarafından ihale usulü ile verilecek.

BİLGEN VE BAFRA GİAD ARAZİYE TALİP OLDU

Geçtiğimiz hafta Bafralı iş insanı Dursun Ali Bilgen, "Ben oteli yapmaya hazırım, proje hazırlanıyor. Belediye Başkanımız Hamit Kılıç bey ile bir araya gelip, istişare yapacağız ve İnşallah kısa bir sürede bu yatırımı Bafra'ya kazandıracağız" demişti.

Bilgen'den sonra Bafra Genç İş Adamları Derneği (GİAD) de, otel yapılacak olan araziye talip olduklarrını açıkladı. Dönemin Belediye Başkanı Zihni Şahin'den araziyi istediklerini fakat o günkü şartlarda araziyi alamadıklarını belirten Bafra GİAD üyesi bir iş insanı, ihaleye katılacaklarını belirtti.

GURBETTEKİ İŞ İNSANLARI BEKLİYOR

Diğer yandan İstanbul, Tekirdağ, Bursa ve Ankara'da müteahhitlik yapan bazı Bafralı iş insanları da otel projesi için nabız yokladığı öğrenildi. Kurban Bayramı tatilinde memleketi Bafra'da olan bazı iş insanlarının, arazi hakkında kentin ileri gelenlerinden bilgi aldıkları hatta bölgede inceleme yaptıkları kaydedildi. İş insanlarının, yetkililere kısa sürede bu oteli bölgeye kazandırabileceklerini ifade ettikleri öğrenildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.