Ayhan Bektaş, "Bundan sonra zengin Rus turist gelecek"...

OTİ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, Rus para birimi Ruble'nin değerlenmesi ve petrol fiyatlarının artmasıyla önümüzdeki yıl zengin Rus turist sayısında artış yaşanacağını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ayhan Bektaş, "Bundan sonra zengin Rus turist gelecek"...

Tüm ekonomik verilerin Rusya'nın yüzde 4,5–5 arasında büyüyeceğini gösterdiğini ifade eden Bektaş, "Bu büyüme turistik amaçlı seyahat sektörüne yüzde 15–16 civarında yansıyacak.

 

OTİ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, Rus para birimi Ruble'nin değerlenmesi ve petrol fiyatlarının artmasıyla önümüzdeki yıl zengin Rus turist sayısında artış yaşanacağını söyledi. Tüm ekonomik verilerin Rusya'nın yüzde 4,5–5 arasında büyüyeceğini gösterdiğini ifade eden Bektaş, "Bu büyüme turistik amaçlı seyahat sektörüne yüzde 15–16 civarında yansıyacak. Rus tüketici, büyümeyle birlikte 2011 yılında özellikle high class dediğimiz lüks tatil ürünlerine yönelecek." dedi.

 

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD)'nin toplantısına katılan OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, 'Akdeniz Çanağında Türkiye Destinasyonunun, Rakip Destinasyonlara Göre Ürün Olarak Değerlendirilmesi' başlıklı konuşma yaptı.

 

Bektaş, Rusya'nın Almanya'dan sonra 3 milyon ziyaretçiyle Türkiye'nin ikinci turizm pazarı haline geldiğine dikkat çekti. Antalya'ya gelen 10 milyona yakın yolcunun yüzde 60-65'inin beş yıldızlı ekonomik tesisleri tercih ettiğini belirten Bektaş, "Yüzde 20-25'i dört ve üç yıldız. Yaklaşık 10 ile 12 arasındaki bir profil de, high class ürünleri alıyor. Yani 10 milyona yakın yolcunun 1 milyonu Belek ve benzeri yerleri tercih ediyor. Geriye kalan 8,5 milyon tüketici profili de, tamamen ekonomik ürünlere yönelmiş durumda. Bunları çoğu da, 5 yıldız ve 4 yıldız segmentasyonuna giriyor." diye konuştu.

 

Rusya pazarında Türkiye ve Mısır'a yönelik tatil paketlerinin birbirine çok yakın olduğuna işaret eden Ayhan Bektaş, şunları kaydetti: "Ağustos ayında Türkiye'de 1081 dolar olan 1 haftalık paket, Mısır'da 901 dolardan satıldı. Tüketici ağustos ayındaki fiyatları yüksek bulunca başka destinasyonlara kaydı. Rus turist, Türkiye yerine Mısır'ı tercih etme durumunda kaldı. Bu nedenle özellikle ağustos ayında bir anda ciddi boşluklar yaşandı. Dolayısıyla artık rakip destinasyonların da iyi irdelenerek, Türkiye'deki sezonu da göz önünde bulundurarak sezonlar arasındaki fiyat geçişlerinin tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor."

 

Dünyada düşük fiyatlı üründe bir patlama yaşandığını, tüketicinin artık en iyiyi en ucuza almak istediğini dile getiren Bektaş, "Dünyada tüketici 2 bin dolarlık ürün almak istemiyor. Genellikle 850 -bin dolar arasını tercih ediyor. Dolayısıyla Türkiye, uygun ürün açısında ön plana çıkıyor." dedi.

 

Ayhan Bektaş, Rusya pazarıyla ilgili de "Türkiye artık bir mass destinasyon haline geldi. Bu pozisyon çok sağlam, ancak bizim için yeterli değil. 140 milyonluk Rusya, hızla büyüyecek bir pazar. Rusya'da hali hazırda 14 milyon insan tatil amaçlı seyahat ediyor. Bunu gören birçok ülke Rusya'da paylarını artırmak için yarışmaya girmiş durumda. Olağanüstü bir yarış var." değerlendirmesinde bulundu.

 

OTİ olarak Rusya, Ukrayna, Polonya'da faaliyet gösterdiklerini, yılsonunda 1 milyon 371 bin turiste hizmet vermeyi planladıklarını kaydeden Bektaş, 2011 yılında ise yüzde 21 büyüyerek turist sayısını 1 milyon 655 bine çıkarmayı hedeflediklerini aktardı. (www.stargundem.com)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.