Cumhuriyetin 100'üncü yılında turist rekoru kıracağız

Türk İsviçre Seyahat Acentalar Birliği (TİSAB) Başkanı Mehmet Göktaş, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yıldönümünün turizm tarihinin ‘zirve yılı’ olmasını bekliyoruz" dedi.

24/05/2023 11:44
Cumhuriyetin 100'üncü yılında turist rekoru kıracağız

Türkiye’nin 2023 yılı turizm hedefinin 60 milyon ziya­retçi ve 56 Milyar Dolar gelir olduğunu hatırlatan Türk İsviçre Seyahat Acenteler Birliği Başkanı Göktaş, TİSAB’a bağlı acentelerin ön rezervasyonlarının konulan hedeflerle paralel ilerlediğini ifade etti.

Başkan Göktaş, “Türkiye’ye 2022 yılında 51.5 milyon ziyaretçi gelirken, 46 Milyar Dolar turizm geliri elde edilmişti. Özellikle ülkemizi tercih eden Avrupalılarda tatil yapma arzusu son derece yüksek. Geçtiğimiz yıl ABD, İtalya, Yunanistan gibi ülkeleri geride bırakarak sı­ralamada üçüncü olarak tamamlamıştık. Bu yılda Euro ve İsviçre Frangının alım gücünün yüksel olması ülkemiz açısından ayrı bir tercih nedeni oluşturuyor. Kişi ba­şı harcamaların 830 Dolarlar'dan bin 3000 Dolarlara çıkmasını bekliyoruz.

Diğer yandan Türkiye adına sevindirici bir haber de turizm sezonunun süresi uzamaya başladı. 12 ay sürdürülebilir turizm hedefine doğru ilerliyoruz. Cumhuriyetin 100’üncü yılında sektörde rekor kırılmasını bekliyoruz. İsviçre’de de diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye tercih edilen destinasyonların başında geliyor. Hepimize hayırlı olsun” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.