Avrupalı turist Sultanahmet'e geri döndü

Bu yıla başarılı bir başlangıç yapan İstanbul turizminde, Avrupalı turistin geri dönmesi, kent genelinde turizmcilerin ve esnafın yüzünü güldürmeye devam ediyor.

12/06/2019 09:57
Avrupalı turist Sultanahmet'e geri döndü

Yılın oldukça verimli geçtiğini ve dolulukların yükseldiğini kaydeden BW Plus The President Hotel Genel Müdürü Atacan Yücel, Sultanahmet bölgesinde Avrupalı misafirlerin yoğun olduğunu anlatarak, otel olarak ilk beş ayda İspanya, İngiltere, Rusya, Cezayir gibi birçok ülkeden turistleri ağırladıklarını belirtti.

Bu yılın hedeflerin tutacağı başarılı bir yıl olacağını ifade eden Atacan Yücel, şunları söyledi:

“İlk beş ay, oldukça verimli geçti. Yaklaşık %70’in üzerinde doluluk ile kapattığımız beş ayda, hedeflerimizin üzerine çıkmış olmaktan mutluyuz. Özellikle Mart ve Nisan aylarında İstanbul’da bulunan fuarlar, kongreler, Avrupa’nın tatil dönemlerindeki satışlar verimli bir şekilde gerçekleşti.

İlk beş ayda otelimizde ağırlıklı olarak, İspanya, İngiltere, Rusya, Cezayir gibi birçok ülkeden misafirlerimizi ağırladık. Avrupalı misafirin dönüş yapması ile Sultanahmet canlandı” dedi. 

Yaz aylarına, grup talepleri geliyor

Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarına yoğun grup taleplerinin gelmeye devam ettiğini belirten Atacan Yücel, Avrupa ülkelerinden taleplerin artmış olduğunu ve yıl genelinde ileri tarihlere taleplerin devam ettiğini kaydetti.

Yurtdışı tanıtım ve pazarlama çalışmalarını artırarak sürdürdüklerini belirten Atacan Yücel, “Şu ana kadar katılmış olduğumuz Fitur, ITB Berlin, Kiev UITT gibi turizm fuarlarının yanı sıra, TÜROB’un düzenlemiş olduğu workshoplara katılım sağlıyoruz ve tesislerimizi tanıtıyoruz. 2019’un, tesislerimiz için oldukça verimli geçeceğinden ümitliyiz” diye konuştu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.