Avrupa yorgun, yeni pazarlar gerekiyor...

Türkiye’nin en büyük pazarı olan Avrupa’da gelecek yıl bir yorgunluk ve doygunluk olabileceğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Yeni pazarlara açılmaya çalışıyoruz. Belki de ekonomik kriz bizi ekonomik olarak turizm alanındaki bağımlılıktan bir miktar kurtaracak ve dünyanın yeni pazarlarına açılmamız konusunda bizi zorlayıcı olacak” dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Avrupa yorgun, yeni pazarlar gerekiyor...

Ekin ve ITE Group tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın (EMITT) açılışında konuşan Günay, şunları söyledi: “Türkiye turizmde sektörün tüm bileşenleri sayesinde 25 yıllık bir mücadelenin ardından dünyada parmakla gösterilecek bir ülke haline geldi. Bu yıl 31 milyon 500 bin yabancı pasaportlu insan ülkemize geldi. Yeme-içme sektöründen konaklama sektörüne, Anadolu’nun şehirlerinde ve dağlarında turizm yapmaya çalışan arkadaşlarımın emekleri ve gayretleriyle biz bu noktaya geldik.”

2012’de de artış olur...

Türk turizm sektöründe faaliyet gösterenlerin fırsatları çok iyi değerlendirdiklerini belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, “2012 yılı için devamlı olarak kriz kriz diye konuşuluyor. Tüm sektörün iyi bir motivasyona ihtiyacı vardı. Fuar bizim için çok iyi oldu. Bu yoğun ilgiyi görmek herkese iyi gelmiştir. Bu yılı da 2011 gibi artışla kapatırız” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.