Avrupa ülkeleri vize randevularını 2024'e veriyor

Avrupa ülkeleri ve ABD'den vize almak Türk vatandaşları için imkansız yakın hale geldi. Ünlü sanatçı Volkan Konak, Almanya'dan vize alamadığı için bu ülkedeki konserini iptal ettiğini duyurdu.

28/05/2023 22:19
Avrupa ülkeleri vize randevularını 2024'e veriyor

Türk vatandaşlarının ABD ve Avrupa ülkelerinden vize alması her geçen gün zorlaşıyor. Ünlü sanatçı Volkan Konak, vize alamadığı için Almanya’daki konserini iptal ettiğini duyurdu.

Gazeteci Saygı Öztürk, Sözcü gazetesinde yer alan yazısında, “Almanya, İtalya, Fransa, Hollanda, Yunanistan, İspanya, Kanada, Belçika, Polonya, ABD’den bırakın vize almayı randevu almak bile olanaksız. Örnek vereyim: Fransa randevuları Türk vatandaşlarına tamamen kapalı. Yunanistan ancak Ağustos ayının sonuna, ABD 2024 yılının Temmuz ayına, Almanya 3 ay sonraya randevu veriyor.

Vize şirketi sahibi Avukat Emrah Özdemir’e sordum, “13 yıldır sektörde görmediğimiz bir uygulama ile karşı karşıyayız. Belgeleri elçiliklere vermek bile olanaksız hale geldi. Elçiliklerle yaptığımız görüşmelerimizde kotaların kendi ülkeleri tarafından belirlendiğini söylüyorlar. Kotanın artırılması için yaptığımız başvurulara ise Covid, personel yetersizliği gibi gerekçelerle hep olumsuz cevap veriliyor” dedi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.