Avrupa'nın 'alternatif' deniz tatili mekanları...

Yaza az bir zaman kaldı... Bütün sene boyunca çalışanlar şimdiden yaz tatilleri için tatil mekanları araştırmaya başladılar.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Avrupa'nın 'alternatif' deniz tatili mekanları...

Guardian'dan Rhiannon Batten ise Avrupa'nın 'alternatif' en gözde deniz tatili mekanlarını listeledi. Bu tatillerde bütün gün 'sadece' şezlongda oturmak yok. Yüzme, tırmanış ve hatta yoga var! 20 mekanlık listede Türkiye'den de iki yer bulunuyor.

Rüfugium, Almanya

5 kilometrelik sahili ile kuzey Almanya'daki Rüfugium kafa dinlemek ve denize girmek isteyenler için benzersiz bir deneyim sunuyor. Alan doğa sporları yapmaya da çok elverişli.

Casa Diso, İtalya

Casa Diso İtalya'nın Pulgia bölgesinin Marittima kentinde bulunan bir apart otel. Otelin geceliği 300 liradan başlıyor.

Citta dei Nicliani, Yunanistan

Mani yarımadasına geçen sene açılan Kitta Otel 18. yüzyıldan kalma bir evin restore edilmesiyle ticari hayatına başlamış. Geceliği 200 TL'den başlayan otelin bulunduğu Citta dei Nicliani bölgesinde UNESCO'nun kültür mirası arasına giren pek çok tarihi alan bulunuyor.

Club Amazon, Türkiye

Marmaris'ten 30 kilometre yol yapılarak ulaşılabilen Club Amazon doğa ile iç içe bir tatil geçirmek isteyenler için ideal. Otelin geceliği yaklaşık 100 TL.

Evert'in Kayıkhanesi, İsveç

İsveç'in Grebbestad bölgesi yakınlarında bulunan Evert'in Kayıkhanesi deniz ürünleri yemek isteyen tatilciler için ideal bir bölge olarak tanımlanıyor.

ME by Melia, İspanya

İspanya'nın Mallorca bölgesinde bulunan ME by Meila masaj yaptırmak isteyenlerin özenle uğradıkları bir bölge. ME by Melia'da kalmanın gecesi ise yaklaşık 300 TL.

Balıkçı Kulübeleri, Fransa

Fransa'nın Roquebrune-sur-Argens bölgesinin biraz dışında bulunan Balıkçı Kulübeleri'ni haftalık olarak kiralamanın bedeli 1000 TL civarı.

Villa Bronzino, Hırvatistan

Taşlık sahili ile ünlü Hırvatistan'ın Brac adasında bulunan Villa Bronzino'da kalmak isteyenler bir hafta için 2.500 TL gibi bir parayı gözden çıkarmaları gerekiyor.

Pembe Ev, Corfu

Yunanistan'ın Corfu Adası'nda bulunan Pembe Ev'in sahile uzaklığı sadece metrelerle ölçülüyor. Otelin haftalığı 2 bin liraya

Sahil Yemek Turu, Portekiz

Portekiz'in sahil kıyılarında yemek turuna katılmak oldukça keyifli bir aktivite. Bu turlara takılmak ise bir hafta için 2.500 liraya gibi bir ücret gerektiriyor.

Dalmaçya Kıyıları, Hırvatistan

Hırvatistan'ın Dalmaçya Kıyıları'nda kalmak istiyorsanız eğlence ve dinlenmeyi bir arada bulabilirsiniz demek. Burada Vrulja sahillerinde güzel bir tatil geçirebilirsiniz. 1 haftalık konaklama için ise 1.500 TL'ye yakın bir parayı gözden çıkarmanız gerek.

Salvinia Kulübeleri, Polonya

Polonya sahil tatilleri için akla gelen ilk yer değil. Fakat 18 yüzyıldan kalan bu Salvinia kulübelerinin yakınlarında hem denize girebilir hem de UNESCO'nun koruma altına aldığı tarihi eserleri görebilirsiniz.

Casa de la Guadesa İspanya

Deniz ile dağı bir arada sunan Casa de la Guadesa İspanya'nın kuzeyinde güzel bir tatil imkanı sunuyor. Otelde kalmanın haftalığı 2.300 TL civarında.

Rafting, Doğu Midlands

İngiltere'nin Newcastle ve Manchester kentleri arasında kalan bölgede rafting yaparak tatil geçirmek son derece enteresan bir deneyim. Bunu yapmanın bedeli ise haftalığı ise 2000 TL'ye yakın...

Lüks Kamplar, Fransa

Klasik kamp anlayışını ortadan kaldıran Urrunge'daki kampçılık anlayışı lüksle kamp hayatını bir araya getiriyor. Buradaki gözde alanlardan Glisten Glamping'de ise kamp yapmanın haftalığı 2.000 lirayı biraz aşıyor.

Sun Splash, Türkiye

Bodrum'daki Sun Splash hem keyifle tatil yapmak hem de müzikle dolu bir tatil geçirmek isteyenlerin uğrak adresi. Mekanda bir hafta konaklamanın maliyeti ise 2000 liradan biraz daha fazla.

Malta, Bisiklet tatili

Malta, Sicilya ve Gozo Avrupa'nın bisiklet cennetleri olarak biliniyor. Bazı tur şirketleri sadece bisikletle ulaşım yapılabilen turlar ayarlıyorlar. Maltada bisiklet kiralamanın günlüğü ise 150 TL'yi bulabiliyor.

İspanya, Tırmanış tatili

Dorada sahillerinde tırmanış tatili oldukça heyecan verici. Bunu yapmak isteyenler haftalık olarak 1500 TL'yi gözden çıkarmak zorunda.

Yoga tatili, Fransa

Mayıs ve ekim arasında Fransa'da yoga turları oldukça popüler bir organizasyon. 5 tane yoga dersi 200 TL'ye alınabiliyor.

VW Kampları

Volkswagen minibüslerini alan gençlerin tercih ettiği VW kamplarına Avrupa'nın çok bölgesinde rastlamak mümkün. Bu kamp alanlarında konaklamanın günlük maliyeti ise 20 euro civarında. (Hürriyet)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.