Avrupa hava sahası felç olacak...

Avrupa Taşımacılık Çalışanları Federasyonu, "Uçuş Güvenliği" için tarihi bir karar aldı. ETF, Avrupa çapında yapılacak grevin tarihini duyurdu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Avrupa hava sahası felç olacak...

Avrupa çapında 100,000 hava mürettebatı, 2.5 milyon ulaştırma çalışanı, 243 ulaşım sendikaları ve 41 Avrupa ülkesinde gelen 2,5 milyondan fazla ulaştırma çalışanı temsil eden Avrupa Taşımacılık Çalışanları Federasyonu (ETF) tarihi bir karar aldı.

ETF, "Uçuş Güvenliği" için greve gideceklerini duyurdu. İşte ETF tarafından yapılan o duyuru...

Pilot ve kabin ekibi, Avrupa politikacılarını Havayolu şirketlerinin ticari menfaatleri ve kaygılarından önce, yolcu güvenliğinin korunması amacıyla adım atılması için, Avrupa genelinde paralel olarak mitingler düzenleyecek. Hava mürettebatı, mesleki sorumluluğun vermiş olduğu yetki ile, yolcu güvenliğini korumak ve emniyetli uçuş operasyonlarını sağlamak amacıyla, 22 Ocak 2013 tarihinde “Uçuş Güvenliği Grev”i için seferber olacaktır.

Bugün, Avrupa Kokpit Birliği (ECA) ve Avrupa Taşımacılık Çalışanları Federasyonu (ETF), Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında; son zamanlarda Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) tarafından yeni düzenlenen uçuş görev süreleri (FTL) ile ilgili teklife karşı, Avrupa çapında gerçekleştirilecekleri eylem gününü duyurdu.

ECA Başkanı, Nico Voorbach “Hava mürettebatı olarak, yıllardır uçuş operasyonlarında, mürettebatta yorgunluğun yaratabileceği tehditlere karşı uygulanacak güvenlik kurallarını bekliyoruz.” dedi. “Yapılan anketler, pilot ve kabin ekibinin, hali hazırda, aşırı düzeyde yorgunlukla mücadele ettiklerini, uçuş sırasında yorgunluk nedeniyle uyuyakaldıklarını göstermektedir. Bununla birlikte, EASA, bilimsel önerileri dikkate almayıp, aşırı düzeyde mürettebat yorgunluğuna neden olacak bir tekif öne sürdü.” dedi.

Avrupa Taşımacılık Çalışanları Federasyonu (ETF) Havacılık Politikalar Sekreteri Francois Ballestero, “Hava mürettebatını derinden kaygılandıran güvenliğin korunması noktasında, kaygıları giderecek hiçbir ilerleme kayıt edilmemiştir ve bu mutlaka değiştirilmelidir. Aksi taktirde, Avrupa’da uçuş güvenliği standarları aşağıya çekilecek ve mürettebat, uzun süreler uçmak zorunda kalacaktır. Bu, çok tehlikelidir ve operasyonlarda uçuş güvenliğini olumsuz etkileyecektir. Biz gerçekleştireceğimiz bu grevle, uçuş güvenliğinin sağlanması için ne gerekiyorsa yapmaya kararlı olduğumuzu göstereceğiz.” dedi.

ECA Başkanı Nico Voorbach da, “Eger, Colgan Air kazası bir şey gösterdiyse, o da yorgun pilotun tehlikeli pilot olduğudur.” dedi. EASA, Uçuş Görev Süreleri (FTL) konusunda başarısız olmuştur ve bunu bugün değiştirmelidir.

“Uçuş Güvenliği İçin Yürü" grevi, ECA ve ETF ortak işbirliğinde, koordine edilecektir. Endüstriyel eylemler dahil olmak üzere bir çok eylemi içeren eylemler gerçekleştirilecektir." (Airporthaber.com)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.