Avrupa'daki ekonomik krizin turizme etkileri...
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ, Avrupa'daki ekonomik krizin turizme etkileriyle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Benelüks pazarıyla ilgili bir kaygımız yok" dedi.
.jpg)
TÜRSAB Marmaris BYK Başkanı Özbozdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg'tan oluşan Benelüks pazarının çok güçlü olduğunu, bu pazarın korunması ve daha da fazla büyütülmesi gerektiğini söyledi. Avrupa'daki ekonomik krizin bölge turizmine etkileriyle ilgili değerlendirmede bulunan Özbozdağ, "Benelüks pazarıyla ilgili bir kaygımız yok" dedi.
Hollandalı ve Belçikalıların bölgeyi sevdiklerine değinen Özbozdağ, şöyle konuştu:
"Belçikalılar Hollandalılara göre daha farklı müşteriler. Belçikalılar daha çok Yıldızlı ve nitelikli tesisler tercih ediyorlar. Hollandalılar ise apart, 2 ve 3 Yıldızlı otellerde konaklamayı seviyorlar. Bu durum apart ve küçük otel cenneti olan Marmaris için bir şans. Bölgemizde iki türlü tesislerden yeterince var. İki ülkeden de turistler gelmeye devam edecek ve aradıklarını bulacaklar."
-"Evin içini temizlemeden misafir çağıramayız"-
Özbozdağ, otellerin büyük kısmı kapalı olduğu için bölgenin yeni yıla sakin gireceğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kış turizminde bir marka oluşturmak istiyorsak, öncelikle bir strateji geliştirmeliyiz ve ardından stratejimize uygun düzenlemelere gitmeliyiz. Kısacası, evin içini temizlemeden misafir çağıramayız.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: