Avrupa’nın en uygun fiyatlı kayak merkezleri...

Uçak bileti arama motoru Skyscanner, Avrupa’nın en uygun fiyatlı kayak merkezlerini araştırdı. Bu yıl hem eğlenceli hem de uygun fiyatlı kayak tatili yapmak isteyenler soluğu Doğu Avrupa’da alacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Avrupa’nın en uygun fiyatlı kayak merkezleri...

En ucuz uçak bileti alternatiflerini karşılaştırmalı olarak sunan Skyscanner, aynı zamanda en uygun fiyatlı tatil seçeneklerini de araştırıyor ve seyahatseverlerle paylaşıyor. Kayak denince akla ilk gelen yer Alp Dağları olsa da aynı deneyimi daha hesaplı sunduğu için kayak tutkunları arasında Doğu Avrupa gittikçe daha popüler hale geliyor.

Kışın Parlayan Yıldızlar: Bulgaristan ve Sırbistan...

Türkler tarafından da tercih edilmeye başlanan Borovetz, Bulgaristan’ın ilk ve en eski kayak merkezi. Başlangıç ve orta seviyedeki kayakçılar için ideal pistleri olan Borovetz’de, kayak sonrasında gidilebilecek pek çok eğlence yeri de bulunuyor. Borovetz’de bir haftalık tatil fiyatları, iki kişi için 640 Avro'dan başlıyor.  

Doğu Avrupa’nın en yeni ve modern kayak merkezi ise Sırbistan’daki Kopaonik. 521 metrelik dikey düşüşü Alp Dağları standartlarına göre daha mütevazı olsa da, kaliteli pistleri ve rahat otelleriyle Sırbistan’ın önde gelen isimlerinin de tercih ettiği Kopaonik’te, iki kişi yaklaşık 700 avroya bir hafta boyunca kaliteli bir tatil yapmak mümkün.

Alp Dağları’ndan vazgeçmeyenler için en uygun fiyatlı kayak merkezi Slovenya’da bulunuyor. Ljubljana–Brnik Uluslararası Havaalanı’na 8km uzaklıkta bulunan Krvavec, Avrupa’da uluslararası bir havaalanına en yakın konumdaki kayak merkezi olma özelliği taşıyor. 7km profesyonel, 15km orta seviye ve 7km başlangıç seviyesi kayak pistleriyle Krvavec ‘te bir haftalık kayak tatili, iki kişi için 750 avrodan başlıyor.

Kış Rusya’da Yaşanır...

Kış ve kar denince akla ilk gelen ülkelerden olan Rusya, kayak için de en ideal ülkelerden. Rusya Türklere vize uygulamadığı için de uygun fiyatıyla öne çıkan ve henüz keşfedilmemesinden dolayı sakin bir tatil geçirebileceğiniz Sochi, Amerika ve Kanada’yı aratmayan kar kalınlığı, olimpik pistleri ve modern tesisleriyle her seviyeden kayak tutkununa muhteşem bir kayak deneyimi vadediyor. Sochi’de iki kişi için bir haftalık tatil fiyatı ise yaklaşık 980 avro.

Ulaşım da Önemli...

Kayak tatilini ucuza getirmek için dikkat edebileceğiniz başka noktalar da var. Havaalanından kayak merkezine aktarma da hesaba katılmayan masraflardan. Kalacağınız otelle görüşüp ya da internet üzerinden yer ayırtarak bundan da tasarruf edebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.