Avni Ongurlar’dan eğitime büyük destek

Türkiye’nin en eski işletmelerinden Osmanlı döneminin önemli şekercisi Hafız Mustafa’yı 2007’de satın aldıktan sonra dünyaca ünlü bir marka haline getiren Hafız Mustafa 1864’ün Yönetim Kurulu Başkanı Avni Ongurlar, memleketi olan Eskişehir Odunpazarı’nda, 32 derslikli ortaokul binası ve 600 kişilik kongre merkezini hayata geçirecek.

21/01/2023 14:30
Avni Ongurlar’dan eğitime büyük destek

Hafız Mustafa 1864’ün Yönetim Kurulu Başkanı Avni Ongurlar tarafından Odunpazarı İlçesi Sümer Mahallesinde yaptırılacak olan 32 derslikli ortaokul binası ile 600 kişilik kongre merkezi binasının protokol töreni Vali Erol Ayyıldız’ın katılımı ile valilik makamında gerçekleştirildi.

Düzenlenen törene Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Hayır sever iş insanı Hafız Mustafa 1864’ün Yönetim Kurulu Başkanı Avni Ongurlar ile Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar katıldı.

Avni Ongurların talebi üzerine Sümer Mahallesinde yapılacak 32 derslikli ortaokula “Hatice Ongurlar Ortaokulu”, Milli Eğitim Müdürlüğü faaliyetlerinde kullanılmak üzere yapılacak olan 600 kişilik kongre merkezine ise “Bahri Ongurlar Kongre Merkezi”  ismi verilecek.

Valilik makamında düzenlenen protokol imza töreninde; Vali Ayyıldız, Hayırsever Avni Ongurlar’a eğitime yapmış olduğu katkılardan dolayı Eskişehir halkı adına teşekkür etti.

Gerçekleştirilecek yatırımın Eskişehir genelinde ikili eğitimi sonlandırmak amacıyla yürütülen çalışmalara önemli bir katkı sağlayacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Sümer Mahallesinde yapılacak 32 derslikli ortaokul binası ile Melahat Ünügür Ortaokulu ve Ahmet Sezer Ortaokulunda ikili eğitimin sonlandırılarak, bu iki güzide okulumuzda tekli eğitime geçileceğini, bu nedenle gerçekleştirilecek yatırımın çok önem arz ettiğini belirtti. Hafız Mustafa Şekerlemeleri sahibi Avni Ongurlar’a ve kıymetli evlatlarına bu hayırlı hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Hafız Mustafa 1864’ün Yönetim Kurulu Başkanı Avni Ongurlar ise yaptığı açıklamada, bir Eskişehirli olarak eğitime katkı sağlıyor olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Yardımlarının bundan sonra da devam edeceğini dile getirerek okulun ve kongre merkezinin Eskişehir’imize hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.