AVM'ler yatay otel oluyor

Koronavirüs süreciyle beraber birçok sektör yatırımlarını dönüştürmek zorunda kaldı. Özellikle bu dönemde iş yapamayan AVM'lerin hastane ya da yatay otele dönüşmesi için çalışmalara başlandı.

17/04/2021 12:13
AVM'ler yatay otel oluyor

Pandemi, birçok sektör yatırımlarını dönüştürmek zorunda kaldı. Özellikle bu dönemde iş yapamayan AVM'lerin yatay otel veya hastane gibi projelere dönüşmesi çalışmalara başlandı.

Akşam'dan Yaşar Kızılbağ'ın haberine göre; turizm ve konaklama sektöründe 30 yıllık bir geçmişi olan Öztanık ailesinde üçüncü kuşağın işbaşında bulunduğu Lucis Global'in yönetim kurulu başkan yardımcısı İsmet Öztanık, "Faaliyet göstermekte sıkıntı yaşayan ve dönüşüme ihtiyacı olan AVM ve otellerde yeni iş modelleri üzerinde çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

TEKLİFLER GELİYOR

"AVM'lerin depo, okul, dikey şehir seracılığı, hastane ya da yatay otellere dönüşmesi gerekiyor. Grup olarak gerek dönüşüm, gerekse işletmecilik projelerinin içinde yer almayı istiyoruz" diye konuşan Öztanık bankaların elindeki AVM, otel gibi gayrimenkul portföylerinin nitelikli yönetimi için talepler geldiğini ifade etti.

İNTİKAM SATIN ALMASI

Turizm ve konaklama sektöründe 25 yıldır faaliyet gösterdiklerini, Avantgarde Collection markasını ise 2009 yılında kurduklarından bahseden Öztanık, otel yatırımlarında önemli gelişmeler olacağını ifade ederek "Turizmde önemli görüşmelerin ortasındayız" açıklamasında bulundu. Öztanık turizm sektöründe 'intikam satın almaları' olabileceğini söyledi.

YURTDIŞINA AÇILMA PLANI VAR

Öztanık, "Avantgarde olarak lüks konseptinde hizmet veren yerli bir otel markası olarak yurtiçi ve yurtdışında büyümek istiyoruz. Yurtdışında gerek münferit gerek farklı anlaşmalarla global zincirlerle devam etme isteğimiz var. Yakın coğrafyamızda Kafkaslar ve Türki Cumhuriyetler, İran ilgi gösterdiğimiz pazarlar. Azerbaycan talepler aldığımız bir pazar. Katar da dünya kupası organizasyonu nedeniyle otel arzı ihtiyacına sahip" açıklamasında bulundu.

YEREL RESTORANLARA YATIRIM YAPIYOR

İsmet Öztanık ve kardeşi Cenk Öztanık'ın yönetimde olduğu Lucis Şirketler Grubu, restoran alanındaki girişimleri de destekliyor. Bodrum'un ünlü restoranı Fiko'ya geçtiğimiz yıl yatırımcı ortak olarak katılan şirket, yakın zamanda Eski Yer markasına da ortak oldu.

Lucis Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Avantgarde Collection'ın CEO'su olan Cenk Öztanık, şık restoranlara ortak olarak destek vereceklerini ifade etti. Öztanık "Amacımız Yunanistan'a mal olmuş balık restorancılığında Türk konseptini dünyaya göstermek" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.