ATSO'dan küçük otellere sertifika desteği

Küçük ve orta ölçekli konaklama tesislerinin öncelikli aşı kapsamına alınması için gerekli olan Güvenli Turizm Sertifikası için Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile akredite firmaları arasındaki anlaşma kapsamında yüzde 25 indirim uygulanacak.

02/05/2021 20:02
ATSO'dan küçük otellere sertifika desteği

Konaklama tesislerinde hem yerli ve yabancı turistlerin hem de çalışanların güvenliği için Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde hazırlanan Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı, 30 oda ve üzeri konaklama tesisleri için zorunlu, diğer oteller için isteğe bağlı uygulanmaya devam ediyor. Bu kapsamda 30 oda ve altı tesislere sertifika programı için aylık ödenmesi gereken ücret 400 TL artı KDV olarak belirlendi.

Turizm sektöründe aşılanmada öncelik için de şart koşulan Güvenli Turizm Sertifikası için, ATSO 36'ncı Grup Oteller ve Benzer Konaklama Yerleri Meslek Komitesi'nin, 30 oda ve altındaki konaklama tesislerine destek verilmesi yönündeki tavsiye kararı, ATSO yönetim kurulunca kabul edildi. Alınan kararda 30 oda ve altı konaklama tesislerinin Güvenli Turizm Sertifikası almalarına destek sağlanacağı belirtilerek, küçük ve orta ölçekli otellerin de öncelikli aşı programına alınmasını sağlayacak Güvenli Turizm Sertifikası için akredite belgelendirme kuruluşuyla protokol yapılarak, 400 TL+KDV olan aylık belge bedelinde yüzde 25 indirim sağlandı. Buna göre, ATSO üzerinden başvuru yapıldığı takdirde 400 lira olan belgeyi, konaklama tesisi 300 TL'ye alabilecek.

ATSO Meclis üyesi ve Antalya Turistik İşletmeciler Otelciler ve Pansiyoncular Derneği Başkanı Alp Özel, “30 oda ve altındaki konaklama tesislerinde Güvenli Turizm Sertifikası'nın zorunlu tutulmadığını belirterek, şöyle dedi:

"Oysa ki turizmcilere öncelikle aşı programında konaklama tesislerinde Güvenli Turizm Sertifikası şart koşuluyor. 30 oda ve altı küçük ve orta ölçekli konaklama tesisleri yok sayılmakta ve Türk turizminin paydaşı olarak görülmemektedir. Küçük ve orta ölçekli konaklama tesislerinin de turizmcilere öncelikli aşı programının yer alabilmesi için odamız bir çalışma yaptı. En son ekim ayı 2019'da para kazanan, çok büyük sıkıntılar içerisinde olan küçük işletmelere az da olsa destek olmak ve öncelikli aşı programına dahil olabilmeleri için sertifika programında yer alan şirketlerle bir anlaşma yaparak bir indirim tanımlattı. 30 oda ve altındaki meslektaşlarımız odamıza başvurabilir indirimli güvenli sertifikalarını aldıktan sonra öncelikle aşı programına dahil olabilirler."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.