ATOR: Rus turistlere en çok bağımlı turizm sektörü Türkiye'de

Rus turistlere en çok bağımlı turizm sektörünün Türkiye olduğunu açıklayan analistler, Rusya’dan en çok uçuş yapılan ülkenin de Türkiye olabileceğini vurguladılar.

12/05/2022 08:37
ATOR: Rus turistlere en çok bağımlı turizm sektörü Türkiye'de

İngiliz The Telegraph Gazetesi köşe yazarı Nick Squires, Avrupa’daki tatil merkezlerinin Rusların yokluğu nedeniyle zor zamanlar geçirdiğini yazdı. Gazetedeki köşe yazısında açıklamalarda bulunan Nick Squires, Avrupa ülkeleri arasında Rus turistlere bağımlı bazı tatil destinasyonlarında büyük mali kayıplarla karşı karşıya kalındığını vurgularken, “Bu ülkelere tatil amaçlı gelen Ruslar, geleneksel olarak çok para harcardı. Turizm endüstrisinin ülke ekonomisinin dörtte birini oluşturduğu Güney Kıbrıs’ta bu durum gözle görülür bir hal aldı” ifadelerini kullandı.

Avrupa’daki otellerin şimdi Rusların yokluğunu telafi etmek için İngiltere, İskandinavya, Almanya ve İsrail’den tatilcileri çekmek için önlemler aldığını yazan uzman, benzer bir durumun İtalya, Çekya, Fransa’da da yaşandığını, yıllardır Rus turistlerin yokluğu nedeniyle yat sahiplerini ve emlak alıcılarını cezbeden Karadağ da gelirleri düştüğünü açıkladı.Yunanistan’ın da Rus turistlerden elde edebileceği gelirlerden mahrum olacağını ifade eden köşe yazarı, turizm gelirleri ellerinden alınan ülkelerin geleceğinin belirsizliğini koruduğu sonucuna vardı.

ATOR RUS TURİSTLERE EN ÇOK BAĞIMLI OLAN ÜLKELERİ AÇIKLADI

Seyahat bilgi platformu Mabrian Technologies tarafından yapılan araştırmalara atıfta bulunan ATOR, Batı ülkeleri tarafından ilan edilen yaptırımlar nedeniyle Rusya’ya hava sahasını kapatan ülkelerin turizm gelirlerinde büyük düşüş yaşanacağı ifade edilen açıklamada, bu ülkelerdeki konaklama endüstrisiyle hava yolu şirketlerinin zarar göreceği ifade edildi.

TÜRKİYE VURGUSU

Rus turistlere en çok bağımlı turizm sektörünün Türkiye olduğunu açıklayan analistler, 24 Şubat’tan itibaren önümüzdeki altı ay boyunca Rusya’dan yapılan düzenli uçuşların dikkate alınarak yapılan hesaplamalara göre, bu dönemde Rusya’dan en çok uçuş yapılan ülkenin Türkiye olabileceğini vurgularken, batı ülkelerinin aksine hava sahasını kapatmayan Türkiye’ye yaklaşık iki milyon Rus turistin gelebileceğinin altını çizdi.

AVANTAJLI ÜLKELER

Önümüzdeki 6 ay içerisinde Rus turistlere ev sahipliği yapacak avantajlı ülkeler arasında birinci sıradaki Türkiye’yi Özbekistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır takip etti. Gazetem.ru'da yer alan habere göre ATOR, bu ülkelerin Rus turistlere bağımlı ülkeler arasında yer aldığını belirttiği açıklamasında, öte yandan Almanya, Yunanistan ve Günay Kıbrıs Rum Kesimi’nin turizm faaliyetlerinde Rus turistlere biraz daha az bağımlı olduğunu aktardı.

Açıklamada aynı zamanda “Covid-19 krizini aşmış görünen Avrupa’daki turizm sektörünün Ukrayna krizinin yarattığı yeni istikrarsızlık nedeniyle büyümesinin engelleneceğini de ekledi. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.