Atılım Üniversitesi'nde Turizm Konferansı...

Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü'nde 8 Nisan'da tarihinde düzenlenen 'Ortadoğu'daki gelişmeler ve Türkiye Turizmi' konulu konferansı düzenlendi. Konferansta, 'Ortadoğu'daki gelişmeler ve Türkiye Turizm' tartışıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Atılım Üniversitesi'nde Turizm Konferansı...

Konferansın konuşmacıları, TURSAB Yönetim Kurulu Üyesi Alper Maçkan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Dairesi Başkanı Onur Gözet’ti.

 

Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından Atılım Üniversitesi’nde ‘Ortadoğu’daki gelişmeler ve Türkiye Turizmi” konulu bir konferans düzenledi. İşletme Fakültesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nün organize ettiği konferansa, TURSAB Yönetim Kurulu Üyesi Alper Maçkan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Dairesi Başkanı Onur Gözet de konuşmacı olarak katıldı.

 

Konuşmasında sayılarla Türk ve dünya turizmini karşılaştıran Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Dairesi Başkanı Onur Gözet ayrıca; turizm ile barış ilişkisine, Ortadoğu’daki siyasi gelişmelerin Türk turizmine olan etkilerine ve Türkiye-Ortadoğu arasındaki siyasi gelişmeler ile turizm ilişkilerine değindi.

 

TURSAB Yönetim Kurulu Üyesi Alper Maçkan da konuşmasında; Ortadoğudaki gelişmelerin tur operatörlerinin fiyatlandırmasına olan etkisine değindi. Dış politikanın ve görsel medyanın turizme olan etkisine ilişkin örnekler de veren Maçkan; dünya kamuyounda da yer aldığı şekliyle ülkemizin Ortadoğu’da yaşanan olaylar sonrasında vermiş olduğu anlamlı desteğe dikkat çekti ve Turizm Araştırmaları Derneği’nin özelikle turizm profesyonelleri ile Ortadoğudaki gelişmeler konusunda yapmış oldukları araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Maçkan ayrıca, turizmin cinsiyetinin kadın olduğunu ve turizm eğilimlerinin belirlenmesinde kadınların önemli bir role sahip olduklarını da sözlerine ekledi.

 

Soru-cevap bölümüyle devam eden konferansın kapanış konuşmasını ise Atılım Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gül Güneş yaptı. Güneş’in konferansa ilişkin değerlendirmelerinin ardından değerli katkıları nedeniyle Alper Maçkan ve Onur Gözet’e plaketleri takdim edildi ve konferans verilen resepsiyonlar sona erdi.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.