İmamoğlu'nun 'Atatürk Havalimanı' önerisi kabul edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada, tam bir sene önce kapanan Atatürk Havalimanı’nın salgın hastanesine dönüştürüleceğini söyledi.

06/04/2020 19:52
İmamoğlu'nun 'Atatürk Havalimanı' önerisi kabul edildi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz günler Atatürk Havalimanı’nın virüsle mücadele kapsamında hastaneye dönüştürülmesi için çağrıda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bugün yaptığı açıklamada, tam bir sene önce kapanan Atatürk Havalimanı’nın salgın hastanesine dönüştürüleceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde Yenikapı’da korona virüs önlemleriyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Başkan Ekrem İmamoğlu, virüsün ardından Atatürk Havalimanı’nın geçici olarak hastaneye dönüştürülmesi için çağrı gerçekleştirmişti.

ATATÜRK HAVALİMANI HASTANEYE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

İmamoğlu, Atatürk Havalimanı'nın hastane olarak kullanılabileceğini kaydederek, “Bu vesileyle hava - kara ve metro ile ulaşılabilecek en merkezi noktada bulunan ve pek çok boş ve kapalı mekana sahip olan Atatürk Havalimanı'nın hızla korona virüs ile mücadele için bir geçici hastaneye dönüştürülmesi kesinlikle düşünülmelidir” demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamalarda bulunarak, İstanbul’a iki yeni salgın salgın hastanesinin yapılacağını duyurdu.

BİN KİŞİLİK SALGIN HASTANESİ OLACAK 

Erdoğan, Atatürk Havalimanı alanının salgın nedeniyle bin kişilik salgın hastanesine dönüştürüleceğini söyledi. . Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski havalimanının 45 gün içerisinde yeniden inşa edilerek salgın hastanesi olarak hizmete gireceğini kaydetti.Erdoğan sözlerini sözlerini şöyle sürdürdü:"İnşallah bu musibetten tamamen kurtulacağız. Test sayısında 20 bini geçerek önemli bir eşiği daha aştık.

Hastanelerimizde teşhis ve tedavi konusunda herhangi bir sıkıntımız yoktur. Sağlık hizmetleri, gıda ve temizlik malzemeleri tedariki, kamu güvenliği bakımından hamdolsun kayda değer bir meseleyle karşılaşmadık. Yeşilköy Atatürk Havalimanı alanını, ki 1000 hastanelik şu anda plan proje çalışması devam ediyor aynı şekilde Sancaktepe'de bir katlık hastaneyi yapıyoruz. 45 gün içerisinde buraları bitireceğiz ve tamamıyla insanımızın, halkımızın hizmetine sunacağız"

İMAMOĞLU: ÖNERİMİZİN KABUL GÖRMESİ SEVİNDİRİCİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de iki yeni salgın hastanesi kurulması kararını değerlendirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından kişisel Twitter hesabında bir paylaşımda bulundu.

27 Mart 2020'de yaptığı açıklamaya dair videoyu paylaşımına ekleyen İmamoğlu, Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de 1000 odalı iki yeni salgın hastanesi kurulması kararıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Sağlık Bakanlığı’na 27 Mart günü önerdiğimiz Atatürk Havalimanı’nın sahra hastanesine dönüştürülmesi önerisinin kabul görmesi sevindiricidir. Yine, altyapıları hazır olan Maltepe ve Yenikapı Meydanları ile Gürpınar Balık Hali’nin de bu kapsamda düşünülmesi hızlı sonuç verecektir."

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.