Asya'nın en büyük cezaevi turizme açılıyor

Asya'nın en büyük cezaevi Tihar, bir 'yaşam deneyimi' olarak sunulan projeyle 'turizm'e açılıyor. Ziyaretçiler 28 Dolar ödeyerek bir günlerini 'mahkum gibi' geçirecek.  

17/10/2019 09:59
Asya'nın en büyük cezaevi turizme açılıyor

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de bulunan ve Asya’nın en büyük cezaevi olarak bilinen Tihar Cezaevi, bir turizm projesiyle ziyaretçilere açılıyor. Duvar'da yer alan ha bere göre, ziyaretçiler yaklaşık 28 Dolar ödeyerek, hayatı filmlere konu olmuş mafya üyesi Chhota Rajan gibi mahkumların kaldığı Tihar Cezaevi’ni ziyaret edebilecek. İçinde yatak olmayan hücrelerde, hapishane kıyafetleri içinde zaman geçirecek.

Bir ‘yaşam deneyimi’ olarak sunulan projenin, 400 dönümlük alana yayılmış ve 16 bin mahkumun yaşadığı cezaevinde yakın zamanda uygulamaya geçirilmesi planlanıyor. Hindistan’da en çok aranan suçluların gönderildiği Tihar Cezaevi’nde gerçekleştirilecek projede, yalnızca belirlenen alanlarda ve seçilmiş mahkumlar turistlerle iletişime geçebilecek. Projenin hükümetten izin beklediği belirtilirken, bu deneyimi yabancı turistlerin de yaşayabileceği ifade ediliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.