Aslı Ulukapı, "Kemer'de Rus hakimiyeti sona eriyor"...

Ambassador Hotel Grubu Sahibi ve Genel Müdürü Aslı Bayar Ulukapı, "Kemer, 2010 yılında Rusların merkezi olmaktan çıkmaya başladı. Bu yıl tüm pazarlarda artış var. Kemer, yeniden Avrupalı tour operatörlerinin ilgisini çekmeye başladı" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Aslı Ulukapı, "Kemer'de Rus hakimiyeti sona eriyor"...

Halil ÖNCÜ ( KEMER ) -

 
Ulukapı, "Özellikle Almanya’nın dışındaki diğer Avrupa ülkelerinden örneğin Fransa ve İtalya ‘dan dan talebin artması, Kemer’e yeniden Avrupalı tour operatörlerinin ilgisini çekmeyi sağladı. Bizde şu anda 21 ülkeden misafir konaklamakta. Bu çeşitlilik daha çok dinamik satışlarla sağlanıyor"diye konuştu.
 
Aslı Bayar Ulukapı, Kemer’in 2010 yılında Rusların merkezi olmaktan çıkmaya başladığını da ifade ederken, “Kemer’in 2010 yılında Rusların merkezi olmaktan çıkmaya başladığını görüyoruz. Bu yıl tüm pazarlarda artış var, özellikle Almanya’nın dışındaki diğer Avrupa ülkelerinden örneğin Fransa ve İtalya ‘dan dan talebin artması, Kemer’e yeniden Avrupalı tour operatörlerinin ilgisini çekmeyi sağladı. Bizde şu anda 21 ülkeden misafir konaklamakta. Bu çeşitlilik daha çok dinamik satışlarla sağlanıyor.
 
Yani internet satışları önümüzdeki birkaç yıl içinde Kemer’i eski popüler günlerine kavuşturacak. Satış ofislerine giden turistin yönlendirildiğini düşünüyorum, bu nedenle Kemer otelcileri olarak online satış yapan acenteleri desteklemeliyiz" dedi.
 
Kemer ‘in bütün pazarları önemsemesi gerektiğini de ifade eden Ulukapı, “ Maalesef bu konuda belli bir pazara yönelen, yüklenen otelcilerimizin uzun vadeli düşünerek bilinçli bir pazarlama stratejisi uygulamaları gerektiği kanaatindeyim. Düşük sezonda Avrupalı gelsin yüksek sezonda Ruslar gelsin mantığı artık işlemiyor. Biraz fedakârlık yaparak her dönemde her pazardan misafir kabul ederek kimseyi ayırmamalıyız, küstürmemeliyiz. Tek pazara bağlı kalınca kriz yıllarında oteller bunun zararını çok çekmiştir" diye konuştu.
 
Ambassador Hotel Grubu Sahibi ve Genel müdürü Aslı Bayar Ulukapı, aynı zamanda da Letonya Fahri Konsolosu . "Yurt dışı ile çok iç içeyiz" diye konuşan Ulukapı, “ Yurtdışı ile çok iç içeyiz. Turistlerin ne istediklerini biliyoruz ve eksikliklerimizi de öğreniyoruz. .Gerek Ketob (Kemer Otelciler Birliği ) ve Kemoteb (Kemer Otel Yatırımcıları Birliği)  Başkanı olan babam Turan Bayar, gerekse Letonya Fahri Konsolosu olarak ben gönüllü olarak turizme hizmet ediyoruz ve bu görevler turizmin önemini daha çok kavramamıza, daha duyarlı olmamıza neden oluyor.
 
Önce kendi işletmemizden başlayarak tüm çevremizdeki yapılaşmadan, çevre temizliğinden, peyzajdan, turistlere yapılan her davranıştan sorumlu hissediyoruz. İlçemiz her yaz sezonu Türkiye’nin her ilinden iş gücü anlamında çok fazla göç almakta, bu nedenle Kemer’de bir yaşam kültürünün oluşturulması için yerel yönetimlerle birlikte çalışıyoruz.
 
Seyahat acenteleri, tour operatörleriyle yerel yönetimler arasında köprü görevini görerek, bölgemizin sorunlarına daha hızlı bir şekilde çözüm üretebiliyoruz. Turistlerin tatilleri sırasında karşılaşabilecekleri sorunları minimuma indirerek kısa sürede çözmek için uğraşıyoruz. Bu çalışmalarla hem bölgemizin hem ülkemizin turizmine katkıda bulunup daha çok turistin memnun ayrılmasını hedefliyoruz" dedi.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.