Armağan Aydeğer: Troya Yılı Çanakkale'ye kalıcı değerler kazandırdı

Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer, 2018 yılının Çanakkale turizmi için çok önemli bir çıkış yılı olduğunu söyledi.

11/07/2018 23:36
Armağan Aydeğer: Troya Yılı Çanakkale'ye kalıcı değerler kazandırdı

Halil Öncü

ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, 2018 yılının Çanakkale turizmi için çok önemli bir çıkış yılı olduğunu söyleyerek, bu çıkışta 2018 Troia Yılı’nın büyük etkisinin olduğunu ifade etti. Aydeğer, “2018 yılının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Troia Yılı' ilan edilmesi ile birlikte, Çanakkale ve çevresi Cumhuriyet tarihinden bu yana en büyük tanıtım fırsatını elde etmiş oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yurt dışında gerçekleştirdiği onlarca turizm fuarında Çanakkale ve Troia ana tema olarak stantlarda yansıdı. Aynı şekilde Dışişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği toplantı ve seminerlerde Troia ve Çanakkale ana konu oldu. Bunun yanı sıra, Turizm Bakanlığımızın vasıtasıyla birçok ülkeden turizm yazarları bölgemizi ziyaret etti.

Bu da bize çok ciddi bir iletişim fırsatını sundu. Ulusal ve uluslararası basında da Çanakkale ve Troia çok önemli bir değer olarak tanıtıldı. Bu tanıtımlar, yıl sonuna kadar artarak devam edecek” dedi.

Troia Müzesi 2018 yılı Eylül ayı içinde açılacak

Troia Yılı ile birlikte bölgede alt ve üst yapılarda büyük gelişim yaşandığına dikkat çeken Armağan Aydeğer, ”2018 Troia yılı ile birlikte bölgede alt yapı ve üst yapı alanında çok önemli çalışmalar yapıldı. Bu arada Troia Müzesi'nin açılıyor olması da oldukça önem taşıyor.

Troia Müzesi 2018 yılı eylül ayı içinde kapılarını açacak ve tüm dünyadan yüzbinlerce insanın gelmesi için çok ciddi bir motivasyon faktörü üretecek. Troia Müzesi'nin açılması sadece Çanakkale turizmine değil, Türkiye turizmine de büyük bir katkı sağlayacak” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.