Arjantin hamile Rus turistleri ülkeye almıyor

Arjantin polisi ülkeye turist olarak gelip doğacak çocukları için vatandaşlık almak istedikleri şüphesiyle hamile Rus kadınları gözaltına aldı. Haber portalı Siren, 7 Şubattan bu yana gözaltına alınan kadınların sayısını 18 olarak veriyor.

13/02/2023 12:34
Arjantin hamile Rus turistleri ülkeye almıyor

Buenos Aires havalimanında gözaltına alınan kadınların "falso turista" (sahte turist) olarak damgalandığı ve ülkeye girişlerine izin verilmediği bildiriliyor. Türkrus'ta yer alan habere göre, kadınlardan üçünün mahkemeye başvuruda bulunarak sınır dışı edilmemek için girişimde bulunduğu öğrenildi.

Mahkemenin kadınlardan birini haklı bularak ülkeye girişine izin verdiği gelen haberler arasında. Sabah geçen son habererde ise, gözaltına alınan kadınların avukatı, mahkeme kararıyla ülkeye girmelerine izin verildiğini duyurdu.

Arjantin yasalarına göre ülkede doğan çocuklar otomatik olarak vatandaşlığa hak kazanıyor 

Arjantin yasalarına göre ülkede doğan çocuklar otomatik olarak vatandaşlığa hak kazanıyor. Rusya'da en uzak ülkelerden biri olmasına rağmen askeri operasyon ve seferberlik kararından sonra çok sayıda Rusun Arjantin'e yerleşmek için çaba harcadığı gözlenmişti.

Rusya'nın Arjantin büyükelçiliğine göre 2022'de bu ülkeye taşınan Rusya vatandaşlarının sayısı 2 bin 500 civarında.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.