Arap yatırımcı oteli yarım bırakıp kaçtı

Arap yatırımcılar, büyük bir iştahla başladıkları işleri yarım bırakarak gidiyor. Maşukiye’nin kalbinde başlayan otel projesi yarım kaldı. 

11/10/2019 13:18
Arap yatırımcı oteli yarım bırakıp kaçtı

Kocaeli, yarım kalan 262 Towers projesini konuşurken; bir büyük proje daha yarım kaldı. Üstelik bu projenin sahibi de Arap. Arap yatırımcıların en çok tercih ettiği bölgelerden biri de Sakarya'nın Sapanca İlçesi ile Kartepe'nin Maşukiye bölgesi oldu. 

ARAP SERMAYESİ BÖYLE Mİ İŞ YAPIYOR?

Son yıllarda bu iki lokasyonda Arap sermayesinin ciddi yatırımları hayata geçirildi. Özellikle Kartepe'nin Maşukiye bölgesinde Arap tabelalarından geçilmez oldu. Türk işletmecilerin tek tek kepenk indirdiği bölge adeta bir "Arap Pazarı" haline geldi. Arapların en çok yatırım yaptığı sektör ise, turizm oldu. 

YARIM BIRAKTI VE GİTTİ 

Bir başka Arap yatırımcının yarım bıraktığı yer ise, Maşukiye’de. Kocaeli’nin incisi, Kartepe’nin gözdesi Maşukiye'de henüz inşaat halinde olan ancak, ne bir tabela, ne de bir bilgilendirici levha bulunmayan otel inşaatı da yarım kaldı. Kocaelidenge'de yer alan habere göre, yeşilin tam ortasında, Maşukiye'nin doğal güzelliğinin tam merkezinde yükselen bu otelin sahibinin, yine bir Arap yatırımcı biliniyor. 

MAŞUKİYE’DE BİR ÇİRKİNLİK

Doğası, yeşili, ve akarsularıyla bilinen Maşukiye’deki çirkin beton yapı olduğu gibi duruyor.  Kocaelililerin hafta sonu doğaya gitmek ve stres atmak için tercih ettiği bölgelerin başında gelen Maşukiye’ye hançer gibi bu oteli saplayan Arap yatırımcı, sırra kadem bastı ve gitti. Geriye de bu çirkinlik kaldı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.