Arap turistin rekor tatili...

Avrupalı turistler Antalya’da bir hafta kalırken Arap turistlerin konaklama süresinin 50 gün olduğu belirtildi. Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Kuveyt ve Umman’daki 21 tur operatörü, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) davetlisi olarak Antalya’ya geldi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Arap turistin rekor tatili...

Arap konukları Antalya Havalimanında BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili karşıladı. Bilgili, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya’nın turizmde rotasını Rusya ve Avrupa ülkelerinden sonra körfez ülkelerine de çevirdiğini söyledi.

Körfezdeki zengin Arap turistlerin bugüne kadar Fransa, Kanada ve Malezya’ya gitmeyi tercih ettiğine dikkati çeken Bilgili, Arap turistlerin bu alışkanlıklarını değiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
 
Bilgili, Arap turistlerin otel dışında daha çok zaman geçirdiklerini ve ekonomiye hareketlilik getirdiklerini, Avrupalı turistler Antalya’da bir hafta kalırken Arap turistlerin konaklama süresinin 50 gün olduğunu ifade etti.
 
Galip Bilgili, "Arap iş adamı otel dışında bölgeyi gezip incelediğinde yatırım yapma düşüncesinde olacak. Turizmle birlikte yatırım düşünceleri de gelişecek. Körfez ülkelerinin zengin turistleriyle güneyde ekonomik ilişkileri geliştirmek için deyim yerindeyse turizmi yem olarak kullanacağız" dedi.
 
Arap tur operatörleriyle Antalya, Isparta ve Burdur’un da yer aldığı gezi planladıklarını belirten Bilgili, davet edilen tur operatörlerinin körfez bölgelerindeki turist sirkülasyonunun yüzde 80’ine sahip olduklarını söyledi.
 
Türkiye’nin Arap turistler için yeni bir pazar olduğunu ifade eden Bilgili, tur operatörlerinin yöneticilerinin 1 Aralıka kadar Antalya, Burdur ve Isparta’nın tarihi ve turistik yerlerini, alışveriş merkezlerini, kayak merkezlerini gezeceklerini bildirdi.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.