Apple ve iphone kullanıcılarının suçu ne?

Bugün bilgisayar, akıllı cep telefonu (Smartphone) veya akıllı avuçiçi bilgisayarlardan (Smartpad) aracılığıyla internet üzerinde otel veya rezervasyonu yaptırmak, hiç olmadığı kadar kolay ve güvenli. Ancak bu aletlerde çalışan işletim sistemi apple şirketine ait ise, otel fiyatlarına bir daha bakın.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Apple ve iphone kullanıcılarının suçu ne?

Otel odaları, apple ve iphone kullanıcılarına yüzde 30 daha pahalı. Bağımsız bir online seyahat acentası zinciri markasının sahibi olan Orbitz şirketi, internet üzerinden hizmet veren otel arama mortolarını karşılaştırdı ve sürpriz bir sonuç ortaya çıkardı.

Buna göre Windows işletim sistemi üzerinden çalışan otel arama motorlarının gösterdiği otellere ait fiyatlar, apple işletim sistemi üzerinden çalışan arama motorlarına göre yüzde 30 daha uygun fiyatlı seçenekler sunuyor.

Bu farkın özellikle apple tabanlı smartphone (iphone) cihazlarında iyice belirgenleştiğini belirten Alman ‘Donaukurier’ gazetesi, Andreoid tabanlı kullanıcıların daha şanslı olduklarını söyledi. Gazeteye göre en şanslı kullanıcılar ise, Windows tabanlı cihazlarıyla otel arayanlar: Bu kullanıcılara, arama sonucunda ortalama yüzde 30 daha ucuz otel seçenekler sunulduğu belirtildi.

Yanlış anlamaları önlemek için: Apple, Andreoid ve Windows işletim sistemleri, aynı otele aynı fiyatı sunuyor ancak apple sisteminde ilk sayfalarda daha pahalı ve daha lüks oteller sunuluyor.

Orbitz’e göre bu önemli bir ayrıntı. Zira geniş kapsamlı bir araştırmaya göre apple kullanıcıları online yapılan otel rezervasyonları için 2011 yılında pratikte ortalama 31,5 dolar fazla para ödemişler. (tourexpi)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.