Antalyalı turizmcilerden, İsraillilere ‘Koşer’ paketi...

Türkiye ile İsrail arasında yaşanan gerginliklerden dolayı geçen yıl yüzde 40 azalan İsrailli turist sayısını yeniden artırmak isteyen Antalyalı turizmciler, aşırı dinci (haredi) Yahudilere hitap eden ucuz "Koşer Tatili" paketleri hazırladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalyalı turizmcilerden, İsraillilere ‘Koşer’ paketi...

‘Herşey dahil Koşer Tatili’ paketi, İsrail’den özel olarak ithal edilen koşer eti, kadın ve erkerlerin havuz ve saunaları farklı saatlerde kullanmaları gibi unsurları da içeriyor. ‘Haredi’ turistleri ağırlayacak otel personeline de özel eğitim verileceği bildirildi. İsrail’de şeflerce özenle hazırlanacak ve özel olarak kesilecek ‘koşer’ etleri, Antalya’ya uçakla getirilecek. Otel çalışanlarına da, Yahudilerin haftalık tatil günü olan Şabbat ve diğer dini tatil kurallarına ilişkin eğitim verilecek. ‘Haredi’ Yahudilerin, otel odalarını açan manyetik kartları bile kullanmak istemediği, bunun için kapıları açmak üzere otel personelinin gece boyunca nobet tutacağı belirtiliyor.

İsrail’de yayınlanan Yedioth Ahronoth gazetesi; önerilen tatil paketinin, otel odalarında TV varlığından rahatsız olmayan, kadınlarla özgürce konuşan ve genel dindar Yahudilere benzer tüketim alışkanlıkları olan ‘haredi light’ grup için ‘ısmarlama’ bir paket olduğunu yazdı. Habere göre, Haredi gazeteciler geçen hafta Antalya Turizm Müdürlüğü’nün sponsorluğunda Antalya’ya davet edildi. ‘Club Koşer’ adlı turizm şirketi sahibi Aharon Lipner, “İsrail’de tatilden yüzde 30 ucuz olan Türkiye’de herşey dahil tatile ‘dindar, laik ve haredi Yahudileri’nin katılacağına inancını” dile getirdi. 

KOSER NEDIR?

 

Koşer olarak da anılan koser yiyecekler, yenilmesinde ve kullanılmasında Musevi inancına göre bir sakınca bulunmayan helal ürünlere verilen isim olarak tanımlanıyor.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.