Antalya, yolcu trafiğinde Mallorca'yı geçti...

ICF Airports Antalya Havalimanı'nın Antalya'nın tanıtımı için yaptığı yatırımlar sonuçlarını vermeye başladı. Avrupa'da yılbaşından bu yana yapılan 2 milyon paket tur satışının yüzde 19,2'si Antalya'ya, yüzde 17'3'ü ise İspanya'nın Mallorca kentine gerçekleşti.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya, yolcu trafiğinde Mallorca'yı geçti...

Bu sonuçlarla Antalya, rakibi Mallorca'yı geride bıraktı. Antalya Havalimanı, geçen yıl da 20 milyon turist ağırlayan Mallorca'yı geçerek 22,3 milyon turiste hizmet vermişti. Şubat ayında dünyanın en kapsamlı havacılık ve turizm organizasyonu Routes Akdeniz Forumu'na ev sahipliği yapan ICF Airports, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ile yılda 55 milyon yolcu ağırlayan Frankfurt Havalimanı'nda Antalya destinasyonunun tanıtımı için başlattığı reklam kampanyası olumlu sonuçlar verdi.

Antalya Havalimanı'nın ağırladığı turist sayısı geçen yıla oranla yüzde 28 artış göstererek 2 milyona ulaştı. Antalya'nın artan yolcu trafiğiyle ilgili bilgi veren ICF Airports Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Döngel, Akdeniz çanağındaki en büyük rakiplerinden Mallorca'yı geride bırakan Antalya'nın bölgede en gözde destinasyon olacağını söyledi. (CİHAN)

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.