Antalya'yı dünyaya tanıtacak turnuva...

Antalya’da turizmin 12 aya yayılması için 2013’te para ödülleri 10 milyon doları bulan bir golf turnuvası düzenlenecek. Final adı verilecek turnuvada dünyaca ünlü 10 oyuncu yarışacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya'yı dünyaya tanıtacak turnuva...

2011 yılında 11 milyon turist ağırlayan Antalya’da turizmi 12 aya yaymak için harekete geçen hükümet, 10 milyon dolarlık para ödüllü bir golf turnuvası düzenlemek için hazırlıklara başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan projeye göre gelecek yıl şubat ila nisan ayları arasında Belek’teki sahalarda düzenlenecek turnuvaya Final adı verilecek. Turnuvada dünya klasmanını ilk 8 sırada bitirenlerin yanı sıra Tiger Woods gibi dünyaca ünlü oyuncular da davet edilecek. Böylece oyuncu sayısı 10’a çıkacak.

GELECEK YILA YETİŞECEK...

Antalya’da konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Belek Turizm Merkezi’nde dünyanın en yüksek ödüllü profesyonel dünya golf şampiyonasının yapılacağını belirterek, bu sayede Belek'teki golf sahaları ve turizm tesislerinin de dünya gündemine taşınacağını ifade etti. Turnuva için birçok kurum ve kuruluşla ortak çalışmalara başladıklarını anlatan Kılıç, “Şampiyonaya yönelik hazırlıklarımızı 2012 yılı içerisinde tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

BİRİNCİYE 1.5 MİLYON DOLAR...

Şampiyonanın dünyadaki golf turnuvalarından farklı olacağını kaydeden Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise “Daha önce Dubai’de ‘Race to Dubai’ adıyla yapılan organizasyon bütün sezonun bir finali niteliğinde olacak. Birinciye 1.5 milyon dolar ödül verilecek. Toplam ödül ise 10 milyon dolar olacak” diye konuştu.

WOODS DA DAVET EDİLECEK...

2013 yılında Belek’te yapılması plananan final niteliğindeki golf turnuvasına dünyanın en ünlü golf oyuncularından Tiger Woods da davet edilecek. ABD’li Woods özel hayatındaki sorunlar nedeniyle geçtiğimiz yıl maç yapmamıştı. Woods 62 milyon dolarlık geliri ile 2011’in en çok kazanan sporcusu. (Ünsal Ereke)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.