Antalya'ya turist yağıyor

Antalya Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ocak-kasım döneminde Antalya Uluslararası Havalimanı Dış Hatlar Terminalinden 8 milyon 526 bin 417, Antalya, Alanya, Finike ile Kaş limanlarından da yolcu gemileri ve yatlarla 24 bin 694 turist giriş yaptı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya'ya turist yağıyor

Hava ve deniz yoluyla bölgeye gelen turist sayısı 8 milyon 551 bin 111 olarak gerçekleşti. Antalya'ya ocak-kasım döneminde gelen turist sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 oranında düştüğü bildirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, yaptığı açıklamada, küresel ekonomik krizin yaşandığı ortamda Antalya'ya gelen turist rakamlarının çok iyi olduğunu söyledi.

Yılın 3 ayında Antalya'ya gelen turist sayısının geçen yıllara göre arttığını belirten Acar, turizm sektörünün 2010 yılından çok umutlu olduğunu ifade etti.

Acar, şöyle konuştu:

''Küresel krizin yaşandığı böyle bir dönemde 11 aylık rakamlar çok iyi. Son 3 ayın rakamları bir önceki yıla göre iyi gidiyor. Önümüzdeki yıl birçok pazarda artış olacak. Halen erken rezervasyonlar çok iyi gidiyor. Turizm sektörü temsilcileri belli başlı pazarlardan iyi haberler aldıklarını bildiriyor. Bu güzel haberlerin ilki Londra Fuarı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığının yaptığı tanıtım ve görüşmelerle alınmıştı. 2010, 2009'dan çok daha iyi bir yıl olacak. Dünyada en fazla turist alan ülkeler arasında ilk 5'e girme yolunda 2010 çok büyük atılım yılı olacak.''

Bakanlığın artırılan tanıtım bütçesiyle bütün fuarlarda en üst düzeyde tanıtım yapılacağını söyleyen Acar, ''Mart ayında Berlin ITB Fuarı'nda partner ülke olacağız. Berlin Fuarı'na en üst düzeyde katılım sağlanacak'' dedi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.