Antalya'ya dev akvaryum geliyor...

Dünyanın sayılı akvaryum projelerinden biri olacak Antalya Aquarium'un temeli törenle atıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, bu vizyon projeyle kente yeni bir cazibe merkezi kazandıracaklarını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya'ya dev akvaryum geliyor...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, Arapsuyu Olbia Kanyonu'nda yap-işlet-devret modeliyle yaptırdığı dünyanın ve Avrupa'nın en önemli akvaryumlarından biri olacak Antalya Aquarium'un temeli düzenlenen törenle atıldı. Akvaryum, ziyaretçilerin iyi vakit geçirebileceği ve sualtı dünyası hakkında detaylı bilgi alabileceği, dünya standartlarında bir kompleks olacak. Kompleks tamamlandığında turizm başkenti Antalya'nın simgelerinden biri haline gelecek.

Temel atma töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, "Bu bölge mevcut Kanyon projesi, yapacağımız Tiyatro Okulu ve Müzesi, Dinozor Parkı projeleriyle turistler için cazibe alanı olacak. 80 milyon liralık yatırım bedelli Antalya Aquarium Projesi, benim belediye başkanlığım dönemindeki en büyük 2 yatırımdan biri. Bu proje turizmin yanı sıra Antalyalı çocukların eğitim ve kültürüne de büyük katkı sağlayacak" dedi.

CESUR İŞADAMLARINI KUTLADI

Antalya Aquarium Projesi'ni önemsediklerini kaydeden Akaydın, şöyle devam etti: "Antalya Aquarium, 2.5 yıldır geliştirdiğimiz bir proje. Bu projeyi yapmayı üstlenen cesur Antalyalı işadamlarını kutluyorum. Çünkü cesaret edilmesi zor ve iddialı bir proje. Yurtdışında ve İstanbul'da görüp yaşadığım kıskançlık duygusunu giderecek bir proje olacak. Ayrıca yeraltına yapılması nedeniyle Antalya'nın siluetini de bozmayacak olması çok önemli. Proje kapsamında 800 metrekare yüzeyli Maldiv Adaları'nı öykülendiren gölet olacak. Bunun içinde vatoz köpek balıkları gibi deniz canlıları bulunacak. İnsanlar, burada şnorkel dalış yapabilecek."

 SUALTI DEKORASYONU İTALYAN HEYKELTIRAŞTAN

Kompleksin yapımını üstlenen ve 25 yıl süreyle işletmesini yürütecek olan Antalya Akvaryum Şirketi yetkililerinden İrfan Demirok, akvaryum kompleksinde her detayın titizlikle tasarlandığını ve her anlamda dünya standartlarında örnek teşkil edeceğini vurgulayarak, akvaryumun sualtı dekorasyonu için İtalyan heykeltıraş Benedetti ile anlaşıldığını söyledi.

AVRUPA'NIN EN UZUN SUALTI TÜNELİ

12 bin metrekare kapalı alanda tasarlanan dev akvaryumun dünyanın en prestijli projesi haline geldiğini belirten Demirok, şöyle konuştu: "5 milyon litre su kapasiteli Avrupa'nın en büyük 2'nci akvaryum tankının içerisinde 131 metrelik uzunluğuyla Avrupa'nın en uzun akvaryum tüneli yer alacak. Ayrıca dünyanın en berrak suyuna sahip ve en farklı balık çeşitliliğine sahip akvaryumu olacak. Antalya Aquarium'da yer alacak bir diğer sürpriz ise bin 500 metrekarelik kapalı alanda, içerisinde gerçek kar yağan ve özel ısı dengeleyici kıyafetler giyilerek ziyaret edilebilecek kafe ve restoranların da bulunacağı, isteyenlerin kızağa binerek veya kardan adam yaparak vakit geçirebilecekleri İglo Köyü ve Noel Baba'nın evinin de yer alacağı ?Soğuk Dünya' olacak."

DÜNYA DENİZLERİ ANTALYA'YA TAŞINACAK

Köpekbalıkları için özel tasarlanmış akvaryum tankıyla birlikte ziyaretçileri adeta sualtının sihirli dünyasında keşfe çıkaracak Antalya Aquarium'da, dünya denizleri, okyanuslar, Türkiye denizleri, nehirleri, gölleri, zehirli türler ve denizanaları gibi 36 farklı temada akvaryum tankı da bulunacak. Dünyanın en berrak akvaryum suyu da Antalya Aquarium'da olacak. Bu konuda Alman Sanders firmasıyla anlaşma yapıldı. Antalya Aquarium'da balık dokunma havuzları, dalgıçlık okulu, restoran, fastfood, kafeler, 5D sinema salonu, bin metrekarelik özel sualtı dünyası konseptli çocuk oyun ve eğlence alanı, paintball ve sergi alanları da yer alacak. Binlerce tür, on binlerce balık ve sualtı canlısının bulunacağı Antalya Aquarium'da, vatoz ve köpekbalıklarıyla yüzme imkanı sağlayacak akvaryum yüzme havuzu da bulunacak. Akvaryumun 2012 yılı yaz aylarında tamamlanması planlanıyor.

DÜNYANIN 5. BÜYÜK AKVARYUMU OLACAK

Antalya'da yapılacak akvaryum, 5 milyon litrelik ana tank kapasitesiyle ABD'deki 24 milyon litre tank büyüklüğüne sahip Georgia Akvaryumu, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki 10 milyon litrelik Dubai Mall Akvaryumu, Japonya'daki 7 milyon 500 bin litrelik Okinawa Churaumi Akvaryumu, İspanya'daki 7 milyon litrelik L'Oceanografic adlı akvaryumun ardından dünyanın en büyük ana tank kapasitesine sahip 5'inci akvaryumu olacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.