Antalya'ya, 5 bin ABD'li asker dopingi...

Ülkemize gelmeyen İsrailli turistlerin yerini bugünlerde, ABD donanmasının dünyaca ünlü uçak gemisi Eisenhower'ın 5 bini aşkın personeli dolduracak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya'ya, 5 bin ABD'li asker dopingi...

ABD'li uçak gemisi Eisenhower Antalya'da ...

 

Antalya Limanı açıklarına sabah erken saatlerde demirleyen geminin  personeli, Antalya Büyük Liman'dan kent içine geçti. Antalya'yı gezecek gemi  personeli için Antalya Büyük Liman'da güvenlik önlemleri alındığı görüldü. 5 bini  aşkın personeli bulunan geminin 9 Temmuzda ayrılacağı ifade edildi.

 

Tekne ve botlarla limana getirilen personel için karada da çok sayıda otobüs bekletirilirken asker ve teknik personelden oluşan turistlerin Antalya ekonomisine ciddi miktarda döviz girdisi sağlaması bekleniyor.

 

Bu arada Antalya Liman Başkanlığı, yaptığı açıklamada, geminin demirleyeceği mevkideki yasaklanmış saha ve koordinatları SS Yeni Liman Balıkçı Kooperatifi Başkanlığına göndererek, balıkçıları bu alanlara girilmemesi yönünde uyardı.Açıklamada, “Söz konusu geminin limanda bulunduğu süre içerisinde yasaklanmış demirleme sahasına girilmesi can, mal ve seyir emniyeti yönünden sakıncalıdır” denildi.

 

Kooperatifin Başkan Yardımcısı Yaşar Ersöz, balıkçıların bir hafta önce uyarıldığını belirterek, balıkçıların geminin bariyerlerine 200 metre açıktan seyir edeceklerini söyledi.

 

18 YIL BOYUNCA HİÇ DURMADAN HİZMET VEREBİLİYOR

 

Dünyanın en uzun binalarından Empire State binası kadar uzunluğa sahip olan Eisenhower, nükleer güç ile çalışan gemi, 18 yıl boyunca yeni güç takviyesine gerek duymadan hizmet verebiliyor.

 

ABD Deniz Kuvvetleri’ne 1975 yılından bu yana hizmet veren Eisenhower uçak gemisi, 2001 yılında yaklaşık 4 yıl süren ve 2,5 milyar dolara mal olan bir bakım ile baştan aşağıya yenilendi. Bu yenileme savaş gemisinin ömrünün 2025 yılına uzamasını beraberinde getirdi. (Hürriyet) 

 

 

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.