Antalya, turizmde ‘Adam Adama Markaj’ uygulayacak...

Antalya Valisi Alaattin Yüksel, Alanya’daki konuşması sırasında yeni turizm sezonuna ilişkin düşüncelerini açıkladı. Ocak-Şubat aylarında Antalya'ya havayoluyla 310 bin turistin geldiğini söyleyen Yüksel "Bu son 5 yılın en yüksek rakamı. Kış olmasına rağmen günde 150-175 arasında charter uçağı inip kalkıyor. Bazı otellerde doluluk oranı, şimdiden kesin satış olarak yüzde 95'i bulmuş durumda" dedi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Antalya, turizmde ‘Adam Adama Markaj’ uygulayacak...

Turizmde 2009'un 'Zalim' bir yıl olduğunu söyleyen Yüksel, "Turizmcimiz 2009'u iyi anladı, iyi okudu ve kendilerini iyi dizayn ederek 2010'u karşıladılar. Yunanistan ve İspanya 2009'u hafife aldılar ve bu sene bizim gerimizde kalacaklar. Hafife almanın cezasını çekecekler. 2010 umutlu ama zor bir yıl. Yunanistan ve İspanya bizi rahat bırakmaz. Düşük yoğunluklu gıdıklamalar olabilir. Grip salgınıydı veya terördü, adını bilemediğimiz bazı müsibetlerle karşılaşırsak şaşırmayalım. Ancak, turizmcilerimiz tecrübe kazandılar. Maçın 90 dakika olduğunu biliyorlar. Maçın her dakikasında oyuna göre taktik değiştirmeyi başarabildikleri müddetçe sorun yaşamayız" dedi.

 

 

Turizmde 10 yıllık projeksiyonlar yerine, en fazla 2 yıllık yapılması gerektiğini kaydeden Yüksel, "Tanıtımda adam adama markaj yapmak zorundayız" dedi ve şöyle devam etti:

"Turist fark edilmek istiyor. PR çalışması öne çıkıyor. Cebine parasını koyan turist, tatsız bir sürprizle karşılaşmak istemiyor. Keyifli bir tatil geçirmek için tanıdığı ve bildiği bir destinasyonu tercih ediyor. Temiz bir çevre, deniz ve kum istiyor. Görebileceği kültür alanları istiyor. Alanya'nın Sapadere'sini görmek istiyor. Hijyenik bir mutfak ve lezzetli yemekler istiyor. Ve en önemlisi güvenlik istiyor" dedi. 

 

Turizmde artık yatak sayısını arttırmak yerine, mevcut yatağın ne kadarının doldurulabildiğine bakılması gerektiğini kaydeden Yüksel, "Geçen yıldan bugüne kadar Antalya'da 824 futbol takımı ağırladık. Bu sayıyı arttırmalıyız. Alanya'da da gelişmesine imkan tanımalıyız" dedi.

Yüksel, sadece Almanların turizme 65 milyar Euro harcadığını belirterek "Bunun 15 milyarını rakip ülkeler çekiyor. Bize gelen turistlerin yüzde 24'ü Mavi Bayrak var diye geliyor. Yüzde 65'i güvenli diye geliyor. Gelenlerin yarısına yakını aile, çoluk çocuk geliyor" şeklinde konuştu.

 

Bu sene ITB Berlin Fuarı'na 9 Mart'ta Antalya'dan 4 uçakla gideceklerini belirten Vali Yüksel, Berlin'e 60 ton portakal götüreceklerini ve Berlin sokaklarında portakal dağıtacaklarını söyledi. Alanya ve Antalya'nın tanıtımı tek elden ve profesyonelce yapması gerektiğini de kaydeden Yüksel, "Antalya ve Alanya ortak bir şirket kurarak tanıtım yapabilir. Bütçelerimizi ve güçlerimizi birleştirmeliyiz" dedi.  ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan ise "Biz bugün yönetimde karar aldık. Tanıtım A.Ş. kuruyoruz" dedi. (tourexpi)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.